Asayiş
  • 20.4.2019 00:56

Tutuklandılar!.. İşte yakaladığımız Birleşik Arap Emirlikleri casusları

2 BAE ajanı İstanbul'da yakalandı!

Reuters haber ajansının iddiasına göre, BAE'nin iki ajanı pazartesi günü İstanbul'da yakaladı. Yakalanan kişilerin Cemal Kaşıkçı cinayetiyle olası ilgileri soruşturuluyor. İki şüpheli, casusluk suçundan tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Reuters'ın Türk yetkililere dayandırdığı iddiaya göre, pazartesi günü İstanbul'da düzenlenen bir operasyonla Birleşik Arap Emirlikleri'nden gelen iki kişi ajan faaliyetleri sebebiyle gözaltına alındı.

İki şüpheli, casusluk suçundan tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edildi.

KAŞIKÇI CİNAYETİYLE BAĞLANTISI SORGULANIYOR

Yakalanan kişilerden birinin Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinden sonra Türkiye'ye geldiği belirlendi. Türk makamlarının gözaltına alınan iki kişiden birinin Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine karışmış olma ihtimali üzerinde durduğu ve cinayetle bağlantısını sorguladıkları ifade edildi.

MİT ve polisin ortak operasyonuyla yakalanan ajansların kimlikleri saklı tututuluyor. Yakalanan ikilinin Filistin asıllı olduğu da bir başka detay.

TUTUKLANDILAR
Birleşik Arap Emirlikleri için çalıştığı iddiasıyla gözaltına alınan iki şüpheli, casusluk suçundan tutuklandı.

TRT Haber ajanların görüntülerine ulaştı. İşte o görüntüler:

NE OLMUŞTU?

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'dan 2 Ekim Salı günü resmi işlemler için Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na gittikten sonra bir daha haber alınamamıştı. Kaşıkçı'nın, Suudi Arabistan'dan gönderilen infaz timi tarafından vahşice öldürüldüğü ortaya çıkmıştı.

Suudi Arabistan yönetimi, İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın konsolosluk binasında yaşanan arbede sonucunda öldüğünü açıklamıştı.

BAE'li iki istihbarat görevlisi casusluk suçundan tutuklandı

Birleşik Arap Emirlikleri için çalıştığı iddiasıyla gözaltına alınan iki şüpheli, casusluk suçundan tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, BAE için casusluk faaliyeti yürüttüğü iddiasıyla yakalanan ve tutuklanmaları talep edilen iki şüphelinin hakimlik işlemleri tamamlandı.


 

İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, iki şüphelinin "siyasi ve askeri casusluk" ile "uluslararası casusluk" suçlarından tutuklanmalarına karar verdi. 

 

Güncellenme Tarihi : 20.4.2019 01:07

İLGİLİ HABERLER