Gündem
  • 30.6.2007 00:03

TÜZMEN'DEN AKDENİZ SAHİL YOLU VAADİ!..

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, ''Karadeniz sahil yolunu nasıl hizmete açtıysak, Akdeniz sahil yolunu da hizmete açacağız'' dedi.
      Bakan Tüzmen, Silifke ilçesinde sivil toplum kuruluşları ile düzenlediği toplantının ardından, 29 köyü kapsayan ''Aksıfat İçme Suyu Projesi''nin açılışını yaptı.
      Tüzmen, açılışta yaptığı konuşmada, bir haftadır Mersin'i karış karış gezdiğini belirterek, böylelikle sorunları yerinde tespit ettiğini ve ''dersine çok iyi çalışarak'', sorunlara en kısa sürede çözüm bulacağını söyledi.
      Gezi sırasında Antalya-Mersin arasındaki kara yolunun da sorunlu olduğunu gördüğünü ifade eden Tüzmen, ''Bir tarım, turizm, ticaret ve sanayi kenti olan Mersin, bu yolu hak etmiyor. Karadeniz sahil yolunu hükümetimiz döneminde nasıl hizmete açtıysak, önümüzdeki dönemde de Akdeniz sahil yolunu hizmete açacağız'' dedi.
      Tüzmen daha sonra, vatandaşların isteği üzerine şalvar giyip, kasket takarak halay çekti ve çifte telli oynadı.
      Açılış törenine katılan Mersin Valisi Hüseyin Aksoy ise uzun süredir hizmete açılmayı bekleyen projenin 2 yıl önce KÖYDES projesi kapsamına alındığını hatırlatarak, ''Projeyi 2 yıl içinde tamamlayacağımızı söylediğimizde fazla inanan olmamıştı. Ancak, sözümüzü tutarak 29 köyü içme suyuna kavuşturduk'' dedi.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:47

İLGİLİ HABERLER