Gündem
  • 30.11.2007 16:25

UÇAĞA BİNMEKTEN SON ANDA VAZGEÇEN DOÇENT GÖZYAŞLARINA BOĞULDU...

RAMAZAN ALMAÇAYIR
İSTANBUL  - Doğuş Üniversitesi'nden 3 öğretim görevlisinin hayatını kaybettiği kazada uçağa binmekten son anda vazgeçen Doç. Dr. Serkant Ali Çetin, arkadaşlarının THY uçağıyla gitmeyi düşündüğünü, ancak karar değiştirerek Atlasjet'i tercih ettiğini söyledi.
İstanbul-Isparta seferini yapan uçağın düşmesi sonucu 56 kişinin hayatını kaybettiği olayda programını değiştirerek uçağa binmeyen Doç. Dr. Serkant Ali Çetin yaptığı açıklamada, üniversitede çok özel yeri olan 3 insanı kaybettiklerini ifade etti. Doç. Dr. Ali Çetin, "Benim beraber çalışmaktan mutluluk duyduğum, feyz aldığım insanlardı. 3 kişi hepimize çok örnek oldu" dedi.
Gözyaşlarını güçlükle tutan Serkant Ali Çetin, 4 fizikçi olarak bu proje içerisinde yer aldıklarını ancak ailevi bir nedenden dolayı programını değiştirdiğini belirterek, "Pazar günü orada olacaktım. Dün akşam çok rahatsız uyudum. Kabuslar gördüm. Şimdi anlıyorum ki gördüğüm kabuslar gerçekleri yansıtıyormuş. Sabah 07.30'da haber aldım. Ülkemize yeni bilim insanları yetiştireceğiz hevesindeydik" diye konuştu.
Serkant Ali Çetin'i dinleyen öğrenciler de gözyaşlarına hakim olamayarak ağladı. Serkant Ali Çetin hayatını kaybeden öğretim görevlilerinin aslında Türk Hava Yolları'na (THY) ait bir uçakla gitmeyi planladığını, bir değişiklik yapıp Atlasjet ile gittiğini söyledi.
Doğuş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mithat Uysal da, "Amaçları Türkiye'nin geleceğini sağlam zeminler üzerine oturtmak için gereken bilimsel altyapıyı oluşturmak olan meslektaşlarımız bu kutsal hedef uğruna verdiğimiz bilim şehitleri olarak anılacaklardır" şeklinde konuştu.
Acı haberin ardından Doğuş Üniversitesi'nde bayraklar yarıya indirilirken hayatını kaybeden Doğuş Üniversitesi'nde görevli Prof. Dr. Fatma Şenel Boydağ, Doç. Dr. İskender Hikmet ve Araştırma Görevlisi Mustafa Fidan için de bir taziye defteri açıldı. Hayatı kaybeden görevliler için çalışma odalarının kapılarına fotoğrafları yapıştırılarak çelenk konuldu.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:25

İLGİLİ HABERLER