Gündem
  • 30.11.2007 09:20

UÇAĞIN ENKAZI TERMAL KAMERAYLA BULUNDU!

Isparta'da düşen uçağın enkazı Hava Kuvvetleri'ne ait helikopterler tarafından termal kameralarla tespit edildi.
      Ankara'dan kalkan AS2 Mk1 Cougar tipi özel termal kameraya sanip arama kurtarma helikopteri enkazı Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'nın kuzey batısında yer alan Kılıç Köyü yakınlarında tespit etti. Uçağın vurduğu noktanın denizden yüksekliğinin yaklaşık 1830 metre yükseklikte olduğu belirtildi.
      Uçağın düşüşü havacılık uzmanları tarafından 'tuhaf' bulunuyor. Çünkü iniş anında görüş çok açık ve pilot da kule ile konuşmasında pisti gördüğünü bildiriyor. Rüzgar yok, uçaktan gelen herhangi bir anormal durum ihbarı yok. Uzmanlar uçakların ancak birkaç neden biraraya gelirse düşeceğini ancak burada anormal hiçbir durum görünmediğini belirtiyorlar.
      MD-83 tipi uçağın düşme nedenleri arasında yer alan ihtimaller sıralandı.
      Pilotların uykusuzluğu söz konusu değil.
      Uçak bakımdan yeni çıkmış.. Teknik arızası da yoktu.
      Hava çok açık, sis yok görüş açısı 10 kilometreden fazlaydı.
      Pilotların son konuşmalarında herhangi bir anormallik te yoktu..
     
     KANAT KISMI TEPEYE ÇARPTI

      - Isparta’nın Keçiborlu ilçesi yakınlarında düşen uçağın önce kanadının tepeye çarptığı sanılıyor.
      AA muhabirlerinin enkaz bölgesindeki gözlemlerine göre, uçağın kanat ve motor bölümünün tepenin üst kısımlarında, gövde kısmının da tepenin hemen aşağısında yaklaşık 150 metre mesafede bulunuyor. Uçak enkazının geniş bir çevreye yayıldığını bildiren AA muhabirleri, jandarmanın bölgeyi kordon altına aldığını belirttiler.
      AA muhabirlerinin verdiği bilgiye göre, Uçağın enkazının bulunduğu bölgenin belli olmasından sonra, uçak yolcularının aileleri ve yakınlarıyla çevre köylerdeki vatandaşlar da bölgeye geldi. Kalabalık yüzünden cesetlerin toplanması çalışmaları aksayınca, jandarma vatandaşları bölgeden uzaklaştırmaya başladı.
     
      SIRRI KARAKUTU ÇÖZECEK

      Keçiborlu İlçesi'ne bağlı Çukurören ve Kılıç köyleri arasındaki 1800 metreyükseklikteki Türbetepe'nin zirvesine çarparak düşen uçakdaki 7 mürettebat ve 49 yolcudan kurtulan olmadığı sanılıyor.
      Uçağın düştüğü sırada havada koşullarının normal ve mehtap olduğu belirtildi. Kazayı çok ilginç olarak değerlendiren yetkililer, uçağın düşüş nedeninin karakutu çözülünceye kadar bir sır olarak kacağını söyledi.
     
     BUNDAN GÜZEL HAVA OLAMAZ

      Atlasjet Havayolları Üst Yöneticisi Tuncay Doğaner, hava şartlarının, görüş şartlarının uçuşa elverişli olduğunu belirterek, "Bundan daha güzel bir hava olamaz. Ancak meydan, pist görüldükten sonra, uçağın buraya nasıl düştüğü bir araştırma konusudur" dedi.
      Uçağın normal şartlarda Isparta Süleyman Demirel Havalimanı’na geldiğini ifade eden Doğaner, sözlerine şöyle devam etti:
      "Meydan görüldüğünü ve yaklaşmaya devam ettiklerini kuleye bildirdikten sonra uçakla temas kaybolmuştur. Uçakla temas kaybolduktan sonra bize haber geldi. Arkasından ilgili bütün birimlere haber gitti. Söylentiler dışında uçakla ilgili herhangi bir temasımız olmadı. Bir hava kurtarma helikopterimizin pilotu ve ekibi, uçağın yerinin meydanın kuzey-batısında Kıraç köyü yakınlarında olduğunu tespit etti.
      Hava şartları, görüş şartları herhangi bir yağmur, rüzgar yoktu, uçuşa son derece elverişli. Bundan daha güzel bir hava olamaz. Ancak meydan, pist görüldükten sonra uçağın buraya nasıl düştüğü bir araştırma konusudur. Teknik bir arızayla uzaktan yakından bir ilgisi yoktur."

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:26

İLGİLİ HABERLER