Dünya
  • 1.7.2021 00:47

Uçan otomobil havalandı, 2 şehir arası 15 dakika

Uçan araba modeli olan AirCar , bu hafta yeni bir başarıyla karşımıza çıkan aracın, 35 dakikalık uçuşu sorunsuz gerçekleştirdiği paylaşıldı.

Slovakya'da bir şirket uçun otomobil için kolları sıvadı. Prototipi oluşturan şirket, çift modlu aracı için testlere başladı. İki şehir arasında problem çıkmadan uçmayı başaran uçan otomobil, yaklaşık 2 bin 500 metre yüksekliğe kadar ulaştı.

170 KİLOMETRE HIZA ULAŞABİLİYOR

170 KİLOMETRE HIZA ULAŞABİLİYOR

Filmlere ve dizilere konu olan uçan otomobil fikrini gerçek hayata taşıyan şirketlerden biri olan Klein Vision, AirCar adını verdiği bu araçta 170 kilometre hıza kadar ulaşabildi. Büyük bir aşamanın geçildiğini söyleyen medya organları, seyahati duyurdu.

Slovakya'da gerçekleştirilen uçuş testlerde uçan otomobilin prototipi iki şehir arasında uçuşunu gerçekleştirdi. Slovakya'nın Nitra şehrindeki havalimanından kalkan araç başkent Bratislava'daki uluslararası havalimanına iniş yaptı.

NORMAL OTOMOBİLDEN UÇANA 2 DAKİKADA DÖNÜYOR

NORMAL OTOMOBİLDEN UÇANA 2 DAKİKADA DÖNÜYOR

Aracı geliştiren şirkete göre AirCar adındaki bu prototipin otomobilden uçağa dönüşmesi yaklaşık 2 dakika 15 saniye sürüyor.

Bu kadar kısa bir süre içinde dönüşüyor olması ise aracın geleceğinin parlak olduğunu gösteriyor. Zira son kullanıcıya ulaştığında yollara çıkmak çok daha kısa süre sürecek.

Bu otomobil, yaklaşık 2 bin 500 metre yüksekliğe kadar çıkabiliyorken, 200 kilogramlık bir taşıma kapasitesine sahip. Araca aynı anda iki kişi binebiliyor.

BU DENEYİM ÇOK HOŞ

BU DENEYİM 'ÇOK HOŞ'

Öte yandan aracın geliştiricisi Prof. Stefan Klein, AirCar'ın tamamlandığı takdirde 1000 kilometre menzile sahip olacağının altını çizdi. Prof Klein, bu deneyimi "normal" ve "çok hoş" olarak nitelendirdi. Drone-taksi prototiplerinden farklı olarak dikey olarak kalkış ve iniş yapamıyor ve bir pist gerektiriyor.

2019 yılında ise danışmanlık şirketi olan Morgan Stanley, söz konusu sektörün 2040 yılına kadar 1.5 trilyon dolar değerinde olabileceğini tahmin ediyor.

Güncellenme Tarihi : 1.7.2021 01:22

İLGİLİ HABERLER