Gündem
  • 8.5.2013 10:49

Uçtu uçtu Bakan uçtu...

MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, eşi Esra Şimşek ile birlikte Kapadokya'da sıcak hava balonuna binerek peribacaları ile kaplı eşsiz vadileri  havadan izledi. Bakan Şimşek, gökyüzünden Kapadokya'nın güzelliklerini de fotoğraf makinesi ile görüntüledi.

Balon şirketine ait minibüsle, sabah erken saatlerde Nevşehir merkeze bağlı Göreme Beldesi'nde bulunan uçuş alanına gelen Bakan Şimşek ve eşi, Vali Abdurrahman Savaş ve eşi Hafize Savaş, Nevşehir Milletvekilleri Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider ve korumalardan oluşan 10 kişiye balon pilotu Altan Telcin, uçuş hakkında bilgi verdi. Balona binenlere firma görevlileri tarafından Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne iletilmek üzere saklanan ve yolcu manifestosu denilen liste imzalatıldı. İmza atarken Bakan Şimşek'in eşi Esra Şimşek, "Bilerek, isteyerek kabul ediyoruz öbür tarafa gitmeyi biz diye imza atıyoruz" diyerek espri yaptı ve besmele çektikten sonra imzasını attı. Balonun 8 milyon 750 bin euro tutarında da ferdi kaza sigortası bulunduğu bildirildi. Pilot Telcin'in tehlike anında yapılması gerekenleri anlatması ardından uygulamalı olarak da yapan Bakan Şimşek ve beraberindekiler, daha sonra yerden 600 metre havalanarak Güllüdere, Aşk Vadisi, Göreme ve Erciyes dağı olmak üzere bölgenin doğal güzelliklerini havadan görme fırsatı ve fotoğraf makinesi ile de fotoğraflama imkanı buldu.

Bakan Şimşek ve eşi ile beraberindekileri taşıyan balon, yaklaşık 45 dakika süren uçuş ardından Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar Beldesi'nde boş bir araziye indi.

Bakan Şimşek, burada kendisini bekleyen gazetecilere balonun içinde yaptığı açıklamada, "Çok güzel bir deneyim, hava da çok güzel. Sabah erkenden yüzlerce balon yukarıda. Zaten Kapadokya muazzam bir dünya harikası. Çok güzel oldu, iyi bir deneyim. Sektör bayağı gelişmiş. Kaptanımız da anlattı. Dünyada en fazla ticari balon uçuran ülke Türkiye" dedi.

Bakan Şimşek, bir gazetecinin "Türkiye'de enflasyon düşüşe geçiyor, siz Maliye Bakanı olarak uçuşa geçtiniz" sözleri üzerine, şunları söyledi:

"Türkiye 40 yıl boyunca zaman zaman üç hane, ortalamada ise iki haneli enflasyon sürecini yaşadı. Enflasyon bir anlamda modern hırsızlık. Özellikle sabit geliri olanlardan. İlk defa bizim hükümetimiz döneminde neredeyse yarım asrın en düşük düzeyine düşürdük. Şu anda yüzde altı civarındadır. Ama hedefimiz düşük, tek haneli rakamlar. İnşaallah Türkiye, bunu da önümüzdeki yıllarda başaracak. Enflasyon temel sorun olmaktan neredeyse çıkmış noktada. O açıdan büyük bir başarı."

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in eşi Esra Şimşek ise, Kapadokya'daki balon turunu herkese tavsiye ettiğini anlatırken, "Gayet zevkli bir seyahat oldu aslında. İlk defa biniyorum. Önce biraz korktum ama sonra bayağı keyifliydi. Türkiye'den herkesi buraya bekliyoruz" dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve eşi Esra Şimşek'e Nevşehir AK Parti Milletvekili Ebubekir Gizligider tarafından üzerinde fotoğraflarının bulunduğu seramik üzerine çini işli bir tabak armağan edildi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:33

İLGİLİ HABERLER