Eğitim
  • 30.6.2015 11:12

Üçüncü nesil üniversiteler öğrencileri mesleğe hazırlıyor

Üçüncü nesil üniversiteler öğrencileri mesleğe hazırlıyor levent uysal,nişantaşı üniversitesi,üçüncü nesil

 

Nişantaşı Üniversitesi, eğitimi bilimle entegre edip geliştirerek topluma fayda sağlayan üniversite anlamına gelen üçüncü nesli tercih eden ilk vakıf üniversitesi oldu. Öğrencilerine henüz eğitimlerine devam ederken iş deneyimi kazandıran Nişantaşı Üniversitesi, Cuma günü mezun olan öğrencisinin Pazartesi güne işe başlayabilmesi hedefiyle projeler geliştiriyor. Bir fayda merkezi kurarak verecekleri eğitimi uygulama üzerine ve toplumun ihtiyaçlarına göre belirlediklerini söyleyen Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Levent Uysal, uygulamalı eğitim çalışmalarına yoğunlaştıklarını belirtti.

Bir programı açmadan önce sektör temsilcileriyle beraber müfredatları oluşturduklarını ifade eden Levent Uysal, “Fayda sağlayan üçüncü nesil üniversiteler, iş tecrübesi aktaran ve bununla ilgili altyapı oluşturan yerlerdir. Üçüncü nesil üniversiteler okurken iş tecrübesi veriyor. Biz hiç kimseye iş garantisi veremeyiz ama sektörle öyle entegreli projeler geliştiririz ki Cuma günü mezun olan öğrenci, Pazartesi günü mesleğe hazır hale gelir. Okul yaşamı boyunca çeşitli kurumlarda staj yapmış bir yeni mezun insan kaynağı yöneticisinin değerlendirmesinde daha büyük şansa sahip olacaktır. Bu nedenle bir programı açmadan önce müfredatları sektör temsilcileriyle beraber oluşturuyoruz. Atölye ve laboratuvar açacaksak onlardaki aynı sistemi kuruyoruz ki öğrencilerimiz işin teorisini öğrenirken pratiğini de kazansın” dedi.

“ÜNİVERSİTEYİ HALKA AÇIYORUZ”
Sürekli eğitim merkezinde moda eğitimi alan bir sertifika öğrencisinin bile tamamen sektörle iç içe olmasını sağladıklarını ifade eden Levent Uysal, “Eskiden üniversiteler bir kampüs ya da sınıfta eğitim veren daha donuk yapılara sahipti. Şimdi ise biz bunu halka açıyoruz. Önce semtimizde, sonra şehrimizde daha sonra ise ülkemizdeki herkese fayda sağlamasını hedefliyoruz. Bunu da internet çağına entegre ederek, uzaktan eğitimlerle destekleyerek ve alt yapılarını geliştirerek sağlıyoruz. Üçüncü nesil üniversiteyi, böyle kurguluyoruz. Moda eğitimi alan bir sertifika öğrencimizin bile sektörle iç içe olmasını ve bir kumaştan gömlek mi yoksa ceket mi çıkacağını dokundurarak ve hissettirerek karar vermesini sağlıyoruz. Uygulama eğitimin başıdır. Teoriyi de vereceğiz ama bunu pratikle destekleyerek öğrencilerimizin kalıcı hizmetler vermelerini, sektörde kalıcı olabilmelerini ve yaptıkları işle gurur duymalarını istiyoruz” dedi.

“SEKTÖR İHTİYAÇLARINI ARAŞTIRIYORUZ”
İşsizliği önlemek için hangi sektörde ne tarz profillere ihtiyaç duyulduğunu araştırdıklarını belirten Uysal, “İnsanların rahat yaşamaları için doğru iş platformlarında çalışıp doğru ekonomik gelirleri sağlaması gerekiyor. Genç nüfusun işsizliği devlette ve toplumda hem sosyal hem de ekonomik problemlere yol açıyor. Bunu engellemek için öncelikle hangi sektörde ne tarz bir profile ihtiyaç olduğunu araştırıyoruz. Bazı sektörlerde üst düzey, bazı sektörlerde ise ara düzey yöneticilere ihtiyaç var. Öğrencilerimizi teknoloji ve İngilizce altyapıları ile destekleyerek aranan hale getiriyoruz. Meslek seçimi yapacak adaylara da hobilerinden işlerini oluşturmalarını tavsiye ediyorum. Sürekliliği sağlayabilmek için bu bir şart” ifadelerine yer verdi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:36

İLGİLİ HABERLER