Ekonomi
  • 29.7.2009 09:13

UCUZ EV İÇİN SABAHLADILAR

TOKİ, resmi internet sitesinden Adana-Sofulu Alt Gelir Grubu Toplu Konut Uygulaması kapsamındaki 18 adet konutu kurasız, başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile Açık Satış'a sunacağını duyurdu. Duyuruyu gören vatandaşlar, satışın gerçekleştirileceği 29 Temmuz Çarşamba gününden bir gün önce Ziraat Bankası Yavuzlar Şubesi önünde toplanmaya başladı.

Konutların satışının 29 Temmuz-11 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirileceği belirtilirken, başvuru tarihinden bir gün önce 18 konut için 26 taliplinin çıkması dikkat çekti. Satışa çıkartılan FG tipi 84,63 metrekarelik 2 oda, 1 salondan oluşan konutların en düşük fiyatının 51.881 TL, en yüksek fiyatının ise 61.229 TL olduğu belirtildi.

Başvurusu kabul edilecek olanlar, tercih edecekleri konutun satış bedelinin yüzde 12'sini bankaya peşinat olarak yatıracak, geriye kalan miktarı ise 180 ay boyunca aylık taksitler halinde ödeyecekler.

Banka önünde bekleyenler sıranın bozulmasını engellemek amacıyla kendi aralarında bir liste oluşturdu. Her saat başı listedeki isimler okunarak yoklama yapılıyor. Banka kapısında eşi ve iki çocuğuyla birlikte bekleyen 47 yaşındaki mermer işçisi İzzet Tuncel, sıra alabilmek için eşi ve çocuklarıyla birlikte bankaya geldiğini belirterek, "Yarın sırayı ilk kapan evi alır, sıra alamayanlar kaybeder. İşten çıktıktan sonra yer kapmak için eşim ve çocuklarımla birlikte buraya geldim. Akşam 17.00'den beri bekliyoruz, banka açılana kadar da buradayız." dedi.

Tuncel, TOKİ'nin Adana'da daha fazla konut yapmasını istediklerini belirterek, "Bize de bir ev. Yağmurdan, soğuktan, kiradan bıktık. Devletin en yüksek mercileri duysun bunu. Cumhurbaşkanı da, Başbakan da, devlet bakanları da duysun. Bu konutlardan daha fazla yapsınlar. Yazık bu vatandaşa, Allah için yapsınlar. Herkese versinler." diye konuştu.

Tuncel'in eşi ise sayılı evin satışa çıkartıldığını ve bunun kendileri için son şans olduğunu söyleyerek, "Çocuklarımı evde bırakamadım, onlarla birlikte geldim. Şu anda kirada oturuyoruz. Ev alabilmek için sabaha kadar bekleyeceğiz. Bizim için zor olacak ama başka çaremiz yok. Eğer TOKİ'den ev alamazsak şansımıza küseceğiz." şeklinde konuştu.

Fabrika işçisi 35 yaşındaki Mehmet Taşcı da satışa çıkartılan konutlar için fazla şanslarının olmadığını belirterek, "Toplam 18 konut satışa çıkartılacak. Fazla bir ümidim yok ama şansımı denemek için sabaha kadar burada bekleyeceğim" dedi.

YUSUF KOYUN -ADANA

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:02

İLGİLİ HABERLER