Spor
  • 30.11.2011 17:29

UEFA BAŞMÜFETTİŞİ FEDERASYON'DAN ÖZÜR DİLEDİ...

F.Bahçe - Federasyon - UEFA arasındaki gerginlik tırmanmaya devam ediyor.

Fenerbahçe’nin, Şampiyonlar Ligi’nden men edilmesine yönelik Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) açtığı dava, TFF ile UEFA’yı karşı karşıya getirdi. Basın toplantısı düzenleyen F.Bahçe kulübünün, TFF yöneticileri Lutfi Arıboğan ve İlhan Helvacı’nın UEFA Disiplin Müfettişi Pierre Cornu‘yla görüştüğünü ve ‘Fenerbahçe’nin yüzde 1 dahi şike yapmamış olma ihtimali yok mu?’ sorusuna ‘Hayır yüzde yüz şike yapmıştır’ dediğinin raporlarda yer aldığını belirtmesinin
ardından gözleri TFF cephesine çevrildi.

Futbol Federasyonu’ndan sızan bilgiler ise konuyla ilgili ilginç ayrıntıları gün yüzüne çıkardı. Futbol Federasyonu, CAS’ta devam eden davayla ilgili Cornu’nun bu savunmasından 18 Kasım’da haberdar oldu. Hemen UEFA’yla temas kurularak bu sözlerin gerçeği yansıtmadığı bilgisi verildi ve düzeltme için rapor hazırlanmaya başladı. Ardından Cornu’yla temas kurularak “Nasıl böyle bir şeyi ortaya atarsın” diyerek hesap soruldu.

KRONOLOJİK SIRAYLA CEVAP
UEFA Müfettişi’nin çok üzgün olduğunu söyleyip “Özür dilerim. Haklısınız. Ama UEFA’nın avukatları böyle yazmamı istedi” diyerek kendisini savunduğu iddia edildi. TFF daha sonra 21 Kasım Pazartesi günü Cornu’nun savunmasına yönelik UEFA’ya cevap ve itiraz yazısı gönderdi. Federasyondan dün yapılan açıklamada, Cornu’nun beyanlarının kesinlikle gerçeği yansıtmadığı, detayları ve kronolojik sırayla anlatıldığı, yakın zamanda bu süreçle ilgili detaylı açıklama yapılacağı duyuruldu. Yapılan açıklamada “Söz konusu toplantıda adı geçen Pierre Cornu’nun beyanından 18 Kasım tarihinde haberdar olunmuş ve bunu takip eden ilk iş günü olan 21 Kasım Pazartesi günü de, UEFA’ya hemen cevap ve itiraz yazısı gönderilmiştir” denildi.

habertürk

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 11:50

İLGİLİ HABERLER