Spor
  • 14.6.2018 00:59

UEFA'dan Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye iyi haber!

UEFA`dan Beşiktaş ve Fenerbahçe`ye müjdeli haber geldi.

Galatasaray`a para cezası veren UEFA, Beşiktaş ve Fenerbahçe`ye ise ceza vermedi.

UEFA`dan yapılan açıklamada Beşiktaş`ın Financial Fair -Play şartlarını yerine getirdiği Fenerbahçe`nin ise kısmi olarak yerine getirdiği açıklandı.

Öte yandan UEFA Trabzonspor`un da şartları yerine getirdiğini ve herhangi bir ceza verilmeyeceğini açıkladı.

Fenerbahçe`den açıklamaUEFA, Fenerbahçe`nin 2017-2018 sezonunda finansal fair-play kurallarına kısmen uyduğunu açıklamasının ardından sarı-lacivertli kulüp, konuyla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu`na (KAP) açıklama yaptı. Fenerbahçe`nin KAP`a yaptığı açıklama şöyle:

"UEFA tarafından şirketimizde yapılan incelemelerle ilgili yapılan açıklama aşağıdaki gibidir: UEFA CFCB (Kulüp Finansal Kontrol Kurulu) İnceleme Dairesi`nin yaptığı çalışmalar sonunda, Fenerbahçe Spor Kulübü`nün 2017/18 sezonunda belirlenen hedefleri kısmen yerine getirdiği sonucuna varmıştır. Sonuç olarak, transfer kısıtlamaları ve A Listesinde yer alan oyuncu sayısının sınırlandırılması gibi öngörülen koşullu sportif önlemler kaldırılmayacak ve 2018/19 sezonunda uygulanmaya devam edecektir. Varsa, anlaşmada belirtildiği şekilde ek mali kesintiler yapılacaktır. Anlaşma rejimi, en başta öngörüldüğü üzere, Fenerbahçe SK için 2019 / 20 sezonu sonuna kadar uygulanmaya devam edecektir."

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 13.6.2018 21:11

İLGİLİ HABERLER