Spor
  • 12.2.2019 14:58

UEFA'dan Galatasaray ve Fenerbahçe'ye müjde

Türk kulüplerinin başına dert olan FFP hakkında açıklama yapan UEFA Başkanı Ceferin, “Avrupa futbolunda yeni bir denge oluşturacağız. Bunun için FFP kurallarında reforma gideceğiz. Maddi açıdan kendini kanıtlamış kulüplerin harcama özgürlüğünü artıracağız” şeklinde konuştu.

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, yeniden seçilmesi sonrası başta Galatasaray ve Fenerbahçe olmak üzere Türk takımlarının başına bela olan Finansal Fair Play (FFP) kurallarını esneteceğini açıkladı. İtalyan La Repubblica gazetesine konuşan Ceferin, “Avrupa futbolunda yeni bir denge oluşturacağız. Bunun için FFP kurallarında reforma gideceğiz. Her kulübün kendi potansiyeline ulaşmasını istiyoruz. Maddi açıdan kendini kanıtlamış kulüplerin harcama özgürlüğünü artıracağız” ifadesini kullandı.

Yeniden anlaşma yapılabilir

Galatasaray'ın 2022’ye kadar maaş ve transfer harcamalarında kısıtlamaya giden FFP ile ilgili kararlarını yeniden gözden geçirebileceklerinin altını da çizen UEFA Başkanı, “Yeniden yapılanma anlaşmalarını biraz daha esneteceğiz” ifadesini kullandı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da UEFA ile 31 Ocak’ta yaptıkları görüşmede esneklik beklediklerini söylemiş ve Aziz Yıldırım döneminde yapılan anlaşmaya uyamayacaklarını, “Ağzımızla kuş tutsak olmaz” diyerek açıklamıştı.

Güncellenme Tarihi : 12.2.2019 14:59

İLGİLİ HABERLER