Spor
  • 15.10.2008 19:34

UEFA.COM, FATİH TERİM İLE GÖRÜNTÜLÜ RÖPORTAJ YAPTI

ANKARA - Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, ''İyi bir lider, bazen konuşmasına gerek kalmadan, bakışları ve davranışlarıyla bile oyuncuyu motive edendir'' dedi.
Terim, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) internet sitesinde yayımlanan görüntülü röportajında, ''teknik adamlık'', ''liderlik'', ''motivasyon'', ''8. UEFA Milli Takım Teknik Direktörleri Konferansı'', ''yurt dışında oynayan milli futbolcular'' ve ''Türkiye'deki futbol sevgisi'' konularına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Motivasyonun, oyuncular ve teknik direktörün birbirlerini anlamaları açısından önemli olduğunu belirten Terim, ''Bu, sizin onları onların da sizi anlaması açısından, futbolcularla olan ilişkinizin bir parçası'' dedi.
Terim, liderliğin de önemli bir nitelik olduğuna dikkat çekerken, iyi bir liderin, bazen konuşmasına gerek kalmadan, bakışları ve davranışlarıyla bile oyuncuyu motive etmesi gerektiğini savundu.
İyi bir grup yaratmanın, iyi lider olmaktan ve oyuncuları motive etmekten geçtiğini belirten Terim, ''Çünkü her grup iyi bir takım değildir ama her takım, iyi bir gruptur'' diye konuştu.
Terim, geçen ay Avustralya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen 8. UEFA Milli Takım Teknik Direktörleri Konferansı'na ilişkin ise bu toplantının, teknik direktörlerin birbirlerini görüp, eski şampiyonaları analiz etmeleri açısından önemli olduğunu, eski şampiyonaların, burada yeniden yaşandığını kaydetti.
Yeni fikirlerin doğduğu, yeni arkadaşlıkların kurulduğunu, bu konferansların, antrenörlere katkı sağladığını söyleyen Terim, ''Teknik direktörler bir araya geldiğinde, daima futbol konuşurlar ve bu da onlara fayda sağlar'' dedi.
Fatih Terim, yurt dışında forma giyen milli takım sporcularına ilişkin bir soru üzerine de şunları kaydetti:
"Futbolcularımızın yurt dışında oynaması bizim yararımıza. Yurt dışında ne kadar oynarlarsa, ben o kadar mutlu olurum. Nerede ve nasıl oynadıkları önemli değil. Yabancı liglerde kazandıkları deneyimler önemli."
Terim, Türk insanının futbola olan düşkünlüğünü ise ''Uluslararası maçlar, her ülke için önemlidir, ancak Türkiye için biraz daha önemlidir. Milli maç olduğu akşam Türkiye'de her şey durur. Dışarıda kimseyi göremezsiniz, yollar bomboştur. Herkes televizyonunun başına geçer. Bu iki saat boyunca adeta hayat durur. Bu nedenle Türkiye'nin uluslararası arenadaki başarısı Türk halkı için çok önemlidir'' sözleriyle anlattı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:22

İLGİLİ HABERLER