Spor
  • 20.9.2013 02:10

UEFA'da iki büyük sürpriz!

UEFA Avrupa Liginde iki sürpriz yaşandı. B Grubu'nun favorilerinden Hollanda temsilcisi PSV Eindhoven, sahasında Bulgar ekibi Ludogorets Razgrad'ya 2-0 mağlup oldu. A Grubunda ise İspanya'nın güçlü ekiplerinden Valencia, İngiliz ekibi Swansea'a evinde 3-0'la boyun eğdi.

PSV'YE ŞOK

UEFA Avrupa Ligi B Grubu mücadelesinde grubun favorilerinden PSV Eindhoven, sahasında Bulgaristan ekibi Ludogorets Razgrad'ı konuk etti.

Phillips Arena'da oynanan mücadeleyi Bulgar temsilcisi 2-0 kazanarak Avrupa arenasına galibiyetle başladı ve gecenin sürpriz sonuçlarından birine imza attı. İlk yarısı golsüz biten mücadelede Ludogorets'e galibiyeti getiren golleri 60. dakikada Bezjak ve 74. dakikada Misidjan kaydetti.

Bu sonucun ardından PSV, UEFA Avrupa Ligi'ne puansız başlarken Ludogorets ise üç puanı hanesine yazdırdı. B Grubu'nun ikinci maçında PSV, 2 Ekim tarihinde Chornomorets Odessa ile karşı karşıya gelirken Ludogorets ise Dinamo Zagreb'i konuk edecek.

SWANSEA'DAN VALENCİA'YA AĞIR DARBE

UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda iddialı iki ekip Valencia ile Swansea City karşı karşıya geldi. Mücadelede erkenden 10 kişi kalan Valencia'ya Swansea 3-0'lık skorla ağır bir darbe indirdi.

Mestalla Stadı'nda oynanan karşılaşmada konuk ekibin golleri Wilfried Bony, Michu ve Jonathan de Guzman'dan geldi.

Valencia'nın rakibi karşısında favori olarak çıktığı mücadelede Adil Rami mücadelenin 10. dakikasında kırmızı kart görerek Valencia'yı 10 kişi bıraktı. Bu dakikadan sonra İngiliz temsilcinin kontrolünde geçen karşılaşmanın 15. dakikasında Wilfried Bony attığı golle takımını 1-0 öne geçirdi ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarıda yine üstün taraf konuk ekip Swansea City oldu. İspanyol golcü Michu, 58. dakikada attığı golle farkı 2'ye çıkarırken 62. dakikada Jonathan de Guzman, serbest vuruştan attığı harika golle skoru belirledi ve Swansea City mücadeleden 3-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Grubun diğer maçında ise İsviçre temsilcisi St. Gallen, kendi sahasında Rus ekibi Kuban Krasnodar'ı 2-0 mağlup etmeyi başardı.

Bu sonuçlarla birlikte Swansea City, ilk maçların ardından A Grubu'nda 3 puan ve averajla lider duruma geçerken Valencia ise puansız ve averajla son sırada yer aldı.

UEFA Avrupa Ligi A Grubu 2. maçlarında Swansea City, 3 Ekim Perşembe günü kendi sahasında St. Gallen'i konuk ederken Valencia ise yine aynı gün deplasmanda Kuban Krasnodar'a konuk olacak.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:53

İLGİLİ HABERLER