Spor
  • 14.5.2013 10:11

UEFA'da kupa sahibini buluyor!..

UEFA Avrupa Ligi'nde yarın Portekiz ekibi Benfica ile İngiltere'nin Chelsea takımı arasında oynanacak final maçıyla kupanın sahibi belli olacak.

Karşılaşmada Almanya Futbol Federasyonundan Felix Brych dördüncü hakem, Hollandalı Pol van Boekel ve Richard Liesveld de ilave yardımcı hakem olarak görevlendirildi.

BENFICA, YARI FİNALDE FENERBAHÇE'Yİ ELEYEREK FİNALE YÜKSELDİ

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona, Celtic ve Spartak Moskova takımlarının bulunduğu G Grubu'nu 8 puanla üçüncü sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etmeye hak kazanan Benfica, UEFA Avrupa Ligi 2. turda Bayer Leverkusen'i, 3. turda Bordeaux'yu, çeyrek finalde Newcastle United'ı ve yarı finalde Fenerbahçe'yi eleyerek final vizesini aldı.

1960–61 ve 1961–62 sezonlarında Şampiyon Kulüpler Kupası'nı kazanma başarısını gösteren Benfica, Chelsea'yi yenerek tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi kupasını müzesine götürmek istiyor.

GEÇEN YILIN ŞAMPİYONLAR LİGİ ŞAMPİYONU CHELSEA, BU YIL DA UEFA AVRUPA LİGİ'NDE KUPAYI HEDEFLİYOR

Diğer finalist Chelsea ise Şampiyonlar Ligi'nde Juventus, Shakhtar Donetsk ve FC Nordsjaelland takımlarının bulunduğu E Grubu'nu üçüncü sırada bitirerek, UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etmeye hak kazandı. İngiliz temsilcisi, UEFA Avrupa Ligi 2. turda Sparta Prag'ı, 3. turda Steaua Bükreş'i, çeyrek finalde Rubin Kazan'ı ve yarı finalde Basel'i eleyerek adını finale yazdırdı.

1970–71 ve 1997–98 sezonlarında UEFA Kupası'nı kazanan, geçen yıl da UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını müzesine götüren Chelsea, Benfica'yı mağlup ederek bu yıl da UEFA Avrupa Ligi'nde kupanın sahibi olmak istiyor.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:20

İLGİLİ HABERLER