Spor
  • 4.4.2020 09:53

UEFA'dan federasyona tehdit gibi yazı

UEFA'dan TFF'ye tehdit: Avrupa kupalarına almam

Avrupa futbolunun patronu UEFA, aba altından sopa gösterdi. Tüm federasyon ve kulüplere mektup gönderen UEFA, kalan maçlar ve ligin tescil edilmesiyle ilgili çok önemli kararların altına imza attı.UEFA Başkanı Aleksander Ceferin imzasıyla önceki gün gece yarısı federasyon ve kulüplere bir yazı gönderildi.

Belgede kulüplerin bir şekilde ligleri oynatarak tamamlaması gerektiğinin üzerinde durulurken Belçika'daki gibi liglerin son hali ile tescil edilme ihtimalinin sorun yaratacağı vurgusu yapıldı.Aksi halde Avrupa'ya gönderilen takımlarla alakalı şüphelerin oluşacağı da belirtildi.

İŞTE O BELGENİN SATIR BAŞLARI

UEFA, Avrupa Kulüpler Birliği ve Avrupa Ligleri Birliği tarafından yapılan toplantıda tüm liglerin oynanarak sonuçlandırılması için her türlü çabanın sarf edilmesi gerektiği ortaya konulmuştur.- Liglerin durdurulması ancak son çare olmalıdır. Tüm liglerde elde edilecek unvanların (Şampiyonluk, küme düşme, Avrupa'ya gitme hakkı) saha sonuçlarına göre verilmesi oldukça önemlidir.

 Mevcut sezonun sonuçları aşırı gerilimlere neden olabileceği için yeni sezonun (2020- 2021) başlangıcında koordineli olunmalı ve iki sezonun takvimleri yönetilirken ortak hesaplamalar yapılmalıdı.

Futbolun önümüzdeki aylarda yeniden tüm Avrupa'da başlayacağına eminiz. Bu aşamada ligleri iptal ya da tescil etmenin şu anda tüm ülkeler için erken ve haklı bir konu olmadığına inanıyoruz.

Ligleri tamamlamadan bitiren ülkelerden UEFA yarışmalarına katılma hakkı alan tüm takımlar için şüpheler oluşacaktır.UEFA gerektiğinde Avrupa'ya katılım gösterecek kulüplerin haklarında değerlendirme yapma hakkını saklı tutar.

Belgenin altında UEFA Başkanı Ceferin, Avrupa Kulüpler Birliği Başkanı Andre Agnelli ve Avrupa Ligler Birliği Başkanı Lars-Christer Olsson'un imzaları var.

Güncellenme Tarihi : 4.4.2020 09:56

İLGİLİ HABERLER