Spor
  • 8.3.2021 21:20

UEFA'dan ırkçı hakem Coltescu'ya men cezası

UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu son maçında Paris Saint-Germain ile karşılaşan Başakşehir’de hakem Coltescu, Başakşehir yardımcı antrenörü Webo'ya ırkçı söylemlerde bulunmuştu. UEFA, Rumen hakem Sebastian Constantin Coltescu'nun 30 Haziran 2021 tarihine kadar hakemlikten men edildiğini açıkladı.

Paris Saint-Germain ile Başakşehir arasında oynanan ve hakem Coltescu'nun Başakşehir yardımcı antrenörü Webo'ya ırkçı söylemlerde bulunmasının ardından yarıda kalan ve sonraki gün farklı hakemlerle tamamlanan maçın ardından UEFA kararını verdi.

UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu, Rumen hakem Sebastian Constantin Coltescu'nun 2020-21 sezonunun sonuna kadar, yani 30 Haziran 2021 tarihine kadar hakemlik görevini yürütmesini askıya aldığını duyurdu.

8 Aralık 2020 tarihinde Paris Saint-Germain ile Başakşehir FK arasında 2020-21 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi karşılaşmasının yarıda kesilmesine neden olan olaylara ilişkin UEFA Etik ve Disiplin Müfettişi tarafından yapılan soruşturma ve ardından maç görevlileri aleyhine açılan davanın ardından UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu Sebastian Constantin Coltescu için sezon sonuna kadar men cezası kararını aldı.

Güncellenme Tarihi : 8.3.2021 20:22

İLGİLİ HABERLER