Medya
  • 24.1.2014 17:50

Uğur Mumcu‘nun ölümünün 21. yılı

Batıkent Uğur Mumcu Parkı'nda düzenlenen etkinlikte, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Batıkent Birlikteliği ve Uğur Mumcu Mahallesi Muhtarı, anıt önüne çelenk koydu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Fethi Yaşar, yaptığı konuşmada, Uğur Mumcu'nun güçlü kişiliğiyle bir inanç ve erdem anıtı olarak kalemiyle aydınlattığını söyledi.

Mumcu'nun, ölümünün üzerinden 21 yıl geçmesine rağmen bugün bile ışık tutmaya devam ettiğini belirten Yaşar, onu bir kez daha özlemle andıklarını vurguladı.

Yaşar, "Ahmet Taner Kışlalı'yı, Muammer Aksoy'u, Çetin Emeç'i, Bahriye Üçok'u, Necip Hablemitoğlu'nu öldürenler, aydınlığa, çağdaşlığa, Atatürk devrimlerine, tam bağımsızlığa karşı çıkanlardır. Onların içimizde bıraktığı boşluk ve özlem hiç dinmeyecek" dedi.

Batıkent Birlikteliği adına konuşan Muradiye Bal da haksızlığın karşısında dimdik duran, gerçekleri korkmadan yazabilen Uğur Mumcu'nun karanlık güçler tarafından 21 yıl önce katledildiğini söyledi. Bal, Mumcu'nun haince katledilmesine karşı öfkelerinin ise dinmediğini dile getirdi.

-Mezarına çiçekler bırakıldı

Uğur Mumcu'nun Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki kabri de ziyaret edildi.

Uğur Mumcu'nun kabrini, eşi TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu ile kızı Özge Mumcu ve oğlu Özgür Mumcu da ziyaret ederek sevenleriyle çiçek bırakıp, mum yaktı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:13

İLGİLİ HABERLER