Dünya
  • 30.4.2022 17:01

Ukrayna'daki Rus kayıpları askerin telefon dinlemesi ile ortaya çıktı!

Rusya'yı şoke eden sözler... Savaştaki askeri kayıp telefon dinlemesi ile ortaya çıktı!

Dünyanın gözü kulağı haftalardır Ukrayna'dan gelen haberlerde. Savaş son sürat devam ederken Ukrayna'dan flaş bir iddia geldi. Ukrayna gizli servisi telefon dinlemeleri ile savaşta ölen Rus askerlerinin sayısına ulaştığını duyurdu. Dinlemeye takılan Rus askerlerin kimlikleri ise açıklanmadı. İşte Rusya'nın sır gibi sakladığı o bilgi...

Rusya Devlet Başkanı Putin'in emri ile 24 Şubat'ta Ukrayna içlerine ilerlemeye başlayan Rus ordusu tarihinin en zor döneminden geçiyor.

Tüm çabalara rağmen ülkenin kalbi Kiev'i düşüremeyen ve yönünü doğuya çeviren ordunun verdiği kayıplar ise Moskova'nın beklentisinin çok üstünde.

Rus askeri teçhizatının yetersizliği, modernizasyon eksikliği ve batıdan Ukrayna'ya gönderilen silahların savaşın gidişatında önemli paya sahip olduğu belirtilirken, Rusya'nın asker kaybının 15 bine yakın Sovyet askeri hayatını kaybettiği Afganistan savaşını bile geride bıraktığı belirtiliyor.

UKRAYNA GİZLİ SERVİSİ YAYINLADI

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, Ukrayna tarafı bu iddiasını destekleyen kanıtları kamuoyu ile paylaştı.

Rus askerlerinin telefon konuşmalarını dinleyen Ukrayna gizli servisi bu aramaların transkriptini yayınladı.

Söz konusu aramada bir Rus askerinin savaşta 25 bin 900 asker öldürüldü ve sadece 2 ay içerisinde' dediği duyuluyor.

Yakalanan aramanın başka bir bölümünde, ikinci bir asker, üst düzey komutanlarının ölümünü şu sözlerle anlatıyor: 'Tugay komutanı havaya uçtu. Bağırsakları dışarıdaydı. Onu kurtarmak için helikopter gönderdiler ama kalbi daha fazla dayanamadı.'

RUSYA KAYIPLARINI HALA AÇIKLAMIYOR

Ukrayna son yayınladığı raporda savaşta öldürülen Rus askerlerinin sayısının 23 bine yaklaştığı bilgisine yer vermişti.

Batılı kaynaklar bu sayının 7 ile 15 bin arasında olduğunu belirtirken, Moskova konu ile ilgili ilk ve son resmi açıklamasını 2 Mart'ta yapmıştı.

Söz konusu açıklamada Rusya'nın savaştaki asker kaybı 498 olarak açıklanmıştı. Bu veri o tarihten sonra hiç güncellenmedi.

Güncellenme Tarihi : 30.4.2022 17:05

İLGİLİ HABERLER