Ukraynalı istihbarat şefi: Rusya'da Putin'i devirmek için darbe planlanıyor

2 dk okuma
Ukraynalı istihbarat şefi: Rusya'da Putin'i devirmek için darbe planlanıyor

Hızlı Özet

UKRAYNA'nın askeri istihbarat şefine göre Rusya'da Devlet Başkanı Vladimir Putin'i devirmek için bir darbe planlanıyor. Sky News'e konuşan Tümgeneral Kyrylo Budanov, Rus askeri yenilgisinin Putin'in görevden alınmasıyla ve ülkenin nihai olarak çöküşüyle ​​sonuçlanacağını öne sürdü.






RUSYA'nın Ukrayna'ya saldırıları üçüncü ayına yaklaşırken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i devirmek için bir darbe planladığı öne sürüldü. Ukraynalı Tümgeneral Kyrylo Budanov, savaşın Rusya'nın yenilgisiyle sonuçlanacağını ve bunun Putin'in iktidarının sonu olacağını iddia etti.



UKRAYNA'nın askeri istihbarat şefine göre Rusya'da Devlet Başkanı Vladimir Putin'i devirmek için bir darbe planlanıyor. Sky News'e konuşan Tümgeneral Kyrylo Budanov, Rus askeri yenilgisinin Putin'in görevden alınmasıyla ve ülkenin nihai olarak çöküşüyle ​​sonuçlanacağını öne sürdü.



Budanov, "Sonunda Rusya Federasyonu'nun liderliğinin değişmesine yol açacak. Bu süreç zaten başlatıldı" diye konuştu. Kyrylo Budanov, Sky News'in uluslararası ilişkiler editörü Dominic Waghorn'un bunun bir darbe girişimi olduğu anlamına gelip gelmediği konusunda baskı yaptığında 'evet' diyerek, "Bu şekilde hareket ediyorlar ve bunu durdurmak imkansız" yanıtını verdi.



Putin'in rejimini 'darbeye dayanıklı' hale getirmek için onlarca yıl harcadığı biliniyor. Budanov'a göre zayıf askeri performans, düşük moral ve mücadele eden bir ekonomi Putin'e karşı darbeyi daha olası kılıyor.



"Putin çok hasta"

Bunların yanı sıra ​​Kyrylo Budanov, Putin'in 'psikolojik ve fiziksel olarak çok kötü durumda olduğunu ve çok hasta olduğunu' da iddia etti. Budanov’un iddiası Kremlin ile yakından bağlantılı isimsiz bir Rus oligarkın Putin'in 'kan kanserine yakalanmış' olduğunu söylediği bir haberin ardından geldi. Rus liderin iyi olup olmadığı konusunda çok sayıda spekülasyon yapıldı. Nisan ayı sonlarında Putin'in 'kontrolsüz bir şekilde' titrediğini gösteren video görüntüleri Parkinson hastalığı olabileceğine dair şüpheleri artırdı.



"Kaybettiğimiz tüm toprakları geri alacağız"

Kyrylo Budanov, gelecek ağustos ortasının savaşta önemli bir dönüm noktası olmasıyla Rusya'nın yıl sonuna kadar mağlup edileceğini öngördü. Budanov, Ukrayna'nın kanlı savaştaki beklentileri konusunda 'iyimser' olduğunu belirterek, "Kırılma noktası ağustosun ikinci bölümünde olacak. Aktif muharebe eylemlerinin çoğu bu yılın sonunda bitmiş olacak. Sonuç olarak Donbas ve Kırım da dahil olmak üzere kaybettiğimiz tüm topraklarımızda Ukrayna gücünü yenileyeceğiz" açıklamasını yaptı.




Bu haber 858 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Trump'tan Pezeşkiyan'la görüşecek! Büyük gelişmeler yaşanacak
Dünya

Trump'tan Pezeşkiyan'la görüşecek! Büyük gelişmeler yaşanacak

İran'ın ABD'ye savaşı sona erdirmek için şartlarını iletmesinin ardından gözler Başkan Donald Trump'ın vereceği karara çevrildi. Sessizliğini bozan Trump, Tahran'a ilişkin önünde üç seçenek bulunduğunu açıklarken "Yakın gelecekte çok büyük gelişmeler yaşanacak" dedi.

Habervitrini13853 Görüntüleme
ABD ordusu Çin gemisine saldırmaya hazırlanırken hata son anda fark edildi
Dünya

ABD ordusu Çin gemisine saldırmaya hazırlanırken hata son anda fark edildi

ABD ile Çin'i karşı karşıya getirebilecek akılalmaz bir yapay zeka hatası ortaya çıktı. Çin'e ait bir geminin "nükleer silah parçaları" taşıdığı yönündeki istihbarat üzerine Amerikan güçleri harekete geçti. Gemiye çıkmak için hazırlıklar sürerken bilginin tamamen yanlış olduğu anlaşıldı.

Habervitrini13877 Görüntüleme
Sheeran Gazze krizi sonrası sahnede ağlayarak özür diledi!
Dünya

Sheeran Gazze krizi sonrası sahnede ağlayarak özür diledi!

İngiliz şarkıcı Ed Sheeran, Gazze’ye destek verdiği gerekçesiyle ABD turnesinden çıkarılan rapçi Macklemore hakkındaki tartışmaların ardından Philadelphia'daki konserinde açıklamalarda bulundu. Gazze'deki savaşın yol açtığı yıkımdan dolayı 'kalbinin kırıldığını' söyleyen Sheeran, verdiği kararlar nedeniyle özür diledi.

Habervitrini13058 Görüntüleme
Trump "büyük bir kararın" arefesinde! İran müzakere için 7 şart sundu
Dünya

Trump "büyük bir kararın" arefesinde! İran müzakere için 7 şart sundu

ABD ile İran arasındaki gerilim sürerken diplomasi trafiği yeniden hızlandı. Tahran, Washington ile müzakerelerin başlaması için 7 koşulunu Katar aracılığıyla ABD'ye iletti. Şartların tamamı açıklanmazken İran, savaşın sona ermesi için 3 talebini kamuoyuna duyurdu.

Habervitrini14643 Görüntüleme