Yaşam
  • 10.1.2014 02:11

'Ulan pipimiz var işte yetmiyor mu'

Ünlü oyuncu Nejat İşler, bir süredir sağlık haberleriyle ilgili olarak medyada boy gösteriyordu. Ot Degisi’nin Ocak sayısı için “Erkekleri Anlama Kılavuzu” başlıklı bir yazı yazan İşler, bu sefer farklı bir biçimde gündeme geldi.

İşte Nejat İşler’in o yazısı:

“Komşular Kurban Bayramı’nda koyunun t….ını bizim eve getiriyorlar altına işeyene iyi gelir diye. Allah’tan mahallede bu konuda sabıkası olan bir tek ben değilim. Sidikliler Kurtuluş Örgütü olarak gerçekleştirdiğimiz psikolojik harp neticesine hiçbirimiz sidikli lakabıyla anılmıyoruz.

PİPİMİZ VAR İŞTE YETMİYOR MU ERKEK OLMAYA

Sünnet çağı geliyor sonra. Erkek olacakmışız, öyle diyorlar. Anlamıyorum vaziyeti, “Ulan pipimiz var işte yetmiyor mu erkek olmaya diye düşünüyorum”. Yok yetmezmiş ucundan azıcık kestirmek lazımmış. “Nihayetinde bir gece rüyalandım hemen banyoya gidip toparlandım. Babamın tıraş bıçağıyla suratımdaki tüyleri kestim.”

“Gözlerimi yavaşça açıp cehenneme ilk adımımı attım. “Senden bi şey istemiyorum artık biliyorsun işte”. Bana sarıldı defterimi geri verdi ve unutamadığım cümleyi söyledi: “Gurur duydum Nejat arkadaş kalalım n’olur”… Ve kalktı, uzaklaştı…Geçen sene Cihangir’de bir kafede dostlarla otururken arkamdan seslendi.

”SENİNLE GURUR DUYUYORUM NEJAT”

”Ooo Nejat Bey buradaymış bizi tanımaz şimdi”. Kocasıyla tanıştırdı. Çocukları varmış. Üst kata çıkmak için merdivenlere doğru hamle yaptığında bir an durdu ve dönüp şöyle dedi. “Senin başarılarını duyunca gurur duyuyorum arkadaşım”. Gülümsedim belli belirsiz “Hala mı?” diye sordum. Ya anlamadı ya da anlamazlıktan geldi. 26 yıl evvel O’na aşıkken boyum 1.80 , kilom 70′ti. Hala öyle…”

“İNSAN OLMAK ERKEK OLMAKTAN DAHA KOLAY”

“Tıp, gece işemelerinin çaresini buldu. Erkek çocukları doğumhanede sünnet ediliyor. Kızlı-erkekli eğitim yanlış uygulanan bir sistemmiş, büyüklerimiz öyle diyor. 3′üncü sayfa haberleri aşıkların kendilerini, birbirlerini öldürme haberleriyle dolu. Okul hayatımın bende en çok iz bırakan öğretmeni, bana ‘insan’ olmanın ‘erkek’ olmaktan daha zor ama daha kıyak olduğunu söyledi. Kabul ettim ben de, ki bu da yeni öğrendiğim bir şey…”

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:36

İLGİLİ HABERLER