Spor
  • 17.5.2013 16:48

Ülker’den Dünya Kupası’na büyük destek

Ülker, 2007 yılından bu yana Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile birlikte gerçekleştirdiği Çocuklar İçin Futbol(Grassroots) programına ek olarak, Haziran-Temmuz ayları arasında Türkiye’de düzenlenecek FIFA U20 Dünya Kupası’nın ve Grassroots Şenlikleri’nin de destekçisi oldu.
 Ülker, Haziran ayında FIFA ve TFF işbirliği ile Türkiye’de ilk defa düzenlenecek FIFA U20 Dünya Kupası’nın da yerel destekçisi oldu. Haziran ayındaki organizasyondan önce Nisan ve Mayıs aylarında Dünya Kupası’nın yapılacağı 7 şehirde, mini dünya kupası konsepti ile Grassroots Şenlikleri düzenleyen Ülker, kapanış etkinliğini İstanbul’da gerçekleştirdi.
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, TFF 2. Başkan Vekili ve Yerel Organizasyon Komitesi Başkanı Servet Yardımcı, Milli Takım Antrenörü Okan Buruk, U20 Milli Takım Koordinatörü Tugay Kerimoğlu, Futbol Gelişim Direktörü Doç. Dr. Güven Erdil ile U20 Milli Takımı oyuncuları Alperen Uysal, Sadık Çiftpınar ve Hasan Türk’ün katıldığı etkinlikte 500 çocuk futbol yeteneklerini sergiledi.
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, bugün tekrardan çocukluğuna döndüğünü vurgulayarak, “Cıvıl cıvıl bir ortamdayız bugün. Keşke diyorum çok daha önceden bu imkanlar, fırsatlar olsaydı. Biz Ülker olarak altyapıya inanıyoruz ve önem veriyoruz. Ben buradan anne-babalara bir çağrıda bulunmak istiyorum. Çocuklarınıza spor imkanı mutlaka sağlayın, ‘Haydi çocuklar sahaya’ diyorum. Türkiye’den daha nice dünya çapında futbolcu çıkacağına canı gönülden inanıyoruz" şeklinde konuştu.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Milli Takım Yardımcı Antrenörü Okan Buruk, U20 Dünya Kupası’nın çok önemli bir organizasyon olduğuna dikkat çekerek, “FIFA’nın yaptığı Dünya’ da ikinci büyük organizasyon o yüzden biz buna çok önem veriyoruz. Takımımızı hazırlamak açısından da hocalarımız çok önem veriyor ama her şeyden önemlisi bu organizasyonu iyi yapmak. Seyircilerimizin tribünlere gelmesi çok önemli. . Ülker’in desteğiyle bugünde bunun bir örneğini yaptık burada. Dünya Kupası’nda hedefiniz; kendi ülkenizde yapılıyorsa önce birinci turu geçmek, sonra diğer turlardan itibaren kupaya gidebildiğiniz kadar gidebilmek. Hedef kupadır” diye konuştu.
U20 Dünya Kupası’nın ülkemizde düzenlenmesinin çok güzel bir olay olduğuna değinen Galatasaraylı futbolcu ve U20 Milli Takım’ın kalecisi Muhammed Alperen Uysal, "Bizde çok şanslıyız burada bulunduğumuz için. İnşallah ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz ve gidebileceğimiz yere kadar gitmeyi düşünüyoruz. Grubumuzda zaten hangi takım gelirse gelsin bizim için” yorumunda bulundu.
(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:15

İLGİLİ HABERLER