Dünya
  • 6.6.2005 00:23

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ, GUANTANAMO KONUSUNDA GERİ ADIM ATTI!..

Örgütün ABD bürosu başkanı, ''Guantanamo'da neler olduğunu tam olarak bilmiyoruz'' dedi.

Uluslararası Af Örgütü'nün ABD Bürosu Başkanı William Schultz, bir televizyonda, "ABD ordusunun Guantanamo'da bir Gulag kurduğundan kesin olarak emin değiliz" açıklamasını yaptı.
 
Schultz, daha önce işkencenin mimarı olmakla suçladığı ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld'in de mahkumlara işkence edilmesini onayladığından emin olmadıklarını bildirdi.
 
Guantanamo'da yüzlerce kişi tutuluyor
 
Afganistan'daki Taliban rejiminin devrilmesinden sonra yakalanan değişik milletlerden yüzlerce kişiyi Guantanamo üssünde tutan ABD, uluslararası örgütlerden tepki görüyor.

Guantanamo'da tuttuğu tutsakları 'düşman muharip' olarak tanımlayan ABD yönetimi, insan hakları örgütlerince kıyasıya eleştiriliyor.

Yüksek Mahkeme, geçtiğimiz haziran ayında Guantanamo tutuklularına ABD mahkemelerinde yargılanma hakkı tanımıştı. Bu kararın ardından çok sayıda tutuklu adına Washington yönetimine karşı dava açıldı.

11 eylül saldırılarının ardından çok sayıda kişiyi üste tutan ABD yönetimi tutukluların avukatlarıyla olan görüşmelerinin ses ve video kayıtlarının yapılmasını istiyor.

CNN Türk

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 12:17

İLGİLİ HABERLER