Gündem
  • 15.6.2021 02:01

Uluslararası medyanın Erdoğan algısını FETÖ'cüler sahiplendi

AFP ve Reuters Erdoğan ile Biden'ın tokalaştığı anı çarpıtarak servis etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen NATO Zirvesi'nde dünya liderleri ile bir araya geldi. Burada, ABD Başkanı Joe Biden ile kısa bir görüşme gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir fotoğrafı, uluslararası basında algı malzemesi yapıldı. ABD Başkanı'nın Erdoğan'ın yanına geldiği ve henüz ayağa kalmadığı sırada başını elinin yanında gibi gösteren fotoğrafını servis eden Reuters ve AFP (Agence France-Presse), "Erdoğan, ABD Başkanı'nı selamlıyor" ifadelerini kullandı. Görüşme anına ait net fotoğrafı paylaşan Anadolu Ajansı ise, uluslararası basının algı çalışmalarını çürüttü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen NATO Zirvesi'nde bir takım temaslarda bulundu.

Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron, İngiltere Başbakanı Johnson, Almanya Başbakanı Merkel, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile görüştü.

Biden ile planlanan görüşme öncesi kısa diyalog

Görüşmeyi; Biden'ın Erdoğan'ın yanına geldiği ve henüz ayağa kalmadığı ve başını ABD Başkanı'nın elinin hizasında olduğu sırada yakalanan fotoğraflarla servis eden kurumlar, "Erdoğan, ABD Başkanı'nı selamlıyor" ifadelerini kullandı.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile TSİ 19.00'da planlanan görüşme öncesinde, toplantı salonunda kısa bir görüşme gerçekleştirdi.

Uluslararası basından Erdoğan fotoğrafı üzerinden algı çalışması

Ayak üstü yapılan kısa sohbete ait fotoğraf kareleri ise uluslararası basının önde gelen kurumları Reuters ve AFP tarafından algı malzemesi yapıldı.

Sosyal medya kısa süre içerisinde tartışmalara neden olan görüntülerin aslını ise Anadolu Ajansı paylaştı.

 

Güncellenme Tarihi : 15.6.2021 02:04

İLGİLİ HABERLER