Dünya
  • 15.1.2015 14:47

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda zehirli sızıntı kaygısı

Rusya Uzay Dairesi (Roscosmos) zehirli sızıntının uzay istasyonunun soğurma sisteminden kaynaklandığını belirtti. Moskova ve Houston'daki uzmanların hızla işbirliği yapmalarıyla, istasyonda görevli üçü Rus, ikisi Amerikalı ve biri İtalyan 6 kişilik mürettebatın güven altına alındığı kaydedildi.

Roscosmos sistemdeki bir sızıntı olduğundan söz ederken, NASA internetten yayın yapan televizyon kanalından "amonyak sızıntısı olduğunu gösteren herhangi bir somut veri bulunmadığını" duyurdu.

NASA sözcüsü Bob Jacobs, "Su döngüsü basıncında bir artış gördük. Ardından kabin basıncında, en kötü olasılıkla bir amonyak sızıntısına işaret edebilecek bir artış belirledik. İşte bu nedenle, bir yandan durum değerlendirmesi yapılırken en kötü ihtimale karşı, Amerikalı ekibi uzay istasyonunun Rus bölümüne aktardık." dedi.

Tass haber ajansı, Amerikan modülündeki soğutma sisteminde üçte bir kadar amonyak kaldığını, geri kalanının dışarı sızdığını bildirdi.

Ajans, Roscosmos başkanı Oleg Ostapenko'ya dayanarak, uzay istasyonundaki durumun hala incelenmekte olduğunu ancak bir tahliyenin söz konusu olmadığını aktardı.
KAYNAK: BBC TÜRKÇE

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:52

İLGİLİ HABERLER