Gündem
  • 30.10.2012 13:37

''Ulus'ta Türk bayrağı ile dolaşmak kolay, Hakkari'de dolaş!

ANKARA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

-Cumhuriyetin bu noktadaki korunmasının cumhura ait olduğunu CHP öğrenmediği sürece sürünmeye devam edecektir. Terör örgütü Türkiye'yi silahla, kan dökerek, baskı ve zulümle bölmenin peşinde. Bunlar, laiklik adına bölücülük yapıyorlardı, bugün de Cumhuriyetçilik maskesi altında ayrımcılık yapıyor.

CHP illegal örgütlerin peşine takıldı

-29 Ekim öncesi CHP ve Kılıçdaroğlu'na aynı çağrıyı yaptım, niçin orada beraber oturmuyorsun da sende sokaklara dökülüyorsun, Hipodrom'da olanlar millet değil mi? Orada hem millete hem de devlete rağmen, illegal örgütlerin peşine takılmak suretiyle böyle bir eylemi, sokağı terörize ederek gerçekleştirdin.

-Ulus'ta eski Meclis binasının bahçesine cebren ve hile ile girmek, o eski Cumhuriyete sahip çıkmak değildir.

-Türkiye'de, Cumhuriyet karşıtı bir kesim varmış ve bunlar Cumhuriyeti yıkacakmış gibi ortalığı velveleye verenler, Cumhuriyetin değil, kendi menfaat düzenlerinin yıkılmasından telaşa kapılanlardır.

Hakkari'de niye dolaşmadın?

-Bunlar son seçimde BDP ile anlaşma yaptılar. Bir tane Türk bayrağını meydana çıkaramadılar. Ulus'ta Türk bayrağı ile dolaşmak kolay. Hakkari'de niye dolaşamadın Türk bayrağı ile. Bunların kilosu belli.

Cezaevlerindeki açlık grevleri

-(Açlık grevleri) Cezaevlerinde bulunan herkesin, hangi suçtan olursa olsun, canı, sağlığı, onuru devlete emanettir. KCK'ya değil bölücü terör örgütüne değil BDP'ye de değil.

-Kürt kardeşlerime özellikle hatırlatıyorum; çocuklarınızla aranıza terör örgütünün girmesine lütfen izin vermeyin. Biz çağrımızda samimiyiz. Ben gönülden konuşuyorum. Gelin şu aramızdan terör örgütünü, onun silahlarını, bombalarını, kana cana doymaz yöneticilerini, kukla siyasetçilerini çıkartalım.

Yazıklar olsun

Bazı köşe yazarlarının, Birinci Meclis önünde Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına izin verilmemesi eleştiren yazılarına da değinen Erdoğan, ''Yazıklar olsun. bu nasıl köşe yazarlığı, bu nasıl haddini bilmezlik. Güvenlik güçlerinin, bölücü başının posterlerinin asılmaması yönelik verdikleri mücadele ortadayken, siz nasıl oluyor da 'Türk Bayrağı, Atatürk posterleri engellendi' diyebiliyorsunuz. Hipodrum'da bulunanlar, Türk Bayrağı ve Atatürk'ün posterinden başka bir şey taşımadılar'' diye konuştu.
 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 11:35

İLGİLİ HABERLER