Spor
  • 12.8.2009 19:34

ÜMİT KARAN : G.SARAY'DAN MUTSUZ AYRILDIM

Galatasaray’dan sezon başında Eskişehirspor’a transfer olan Ümit Karan, sarı-kırmızılı takımdan yönetimin kararıyla ayrıldığını söyledi.
Ümit, TV8’deki röportajında, geçen sezon sıkıntılı bir dönem yaşadığını belirterek, “Galatasaray’dan ayrılış sebebim yönetimin kararı” dedi. Değişimin kendisi için kolay olmadığını ifade eden tecrübeli oyuncu, “Geçen sezon fazla oynama şansı bulamadım. Bir kırgınlık mutlaka var. Artık hepsini atlattım. Şimdi sadece Eskişehirspor’un başarısını düşünüyorum. Kendimi çok iyi hissediyorum. Birkaç hafta içinde eski formuma kavuşurum” diye konuştu.
Galatasaray Kulübü yönetiminin eski oyuncuları bir bir ekarte ettiğini savunan Eskişehirspor’un takım kaptanı, şunları söyledi:
“Sonuçta isim yaptıysak Galatasaray sayesinde yaptık. Galatasaray camiası sayesinde Ümit oldum. Galatasaray hakkında düşüneceğim bir şey kalmadı. Şu an onlar benim rakibim. İnşallah başarılı olurlar. Yaptıkları transferlerle Avrupa’da iyi yerlere gelirler. Biz güzel başarılar elde ettik. Benim bundan sonraki tek düşüncem ve motivasyonum Eskişehirspor içindir.” Şu anda oynadığı takımdaki arkadaşlarından çok memnun olduğunu kaydeden Ümit Karan, “Hakikaten bir aile ortamını özlemiştim. Bu arkadaşlarla beraber o duyguyu yaşamak benim için ayrı bir mutluluk. Uzun zamandır bu duyguyu hissetmemiştim. El Saka ya da Serdar ile beraber oynamak benim için şereftir” dedi.

“FEDERASYON KULÜPLERİ KOLLUYOR”
Ümit, Futbol Federasyonu’nun da kulüpleri kolladığını iddia etti. Federasyonun kulüplere yönelik kararlar aldığını savunan tecrübeli oyuncu, şunları söyledi:
“Çünkü kulüpleri karşısına almak istemiyor. Şu an tahminim federasyonda bekleyen 2 bine yakın dosya var. Bunlar futbolcuların haklarını aramak için verdiği dosyalar. Bir futbolcuyu ne yaptığına dair arıyorum, dosyasının federasyonda olduğunu söylüyor. Federasyon kulüpleri karşısına almamak için bu dosyaları ertelemek zorunda kalıyor. Önce futbolcuların hakkını vereceksin ve insanları bekletmeyeceksin. Futbolcu bu işten ekmek kazanıyor. Beklediği sürece takım bulamıyor ya da alacağı varsa alamıyor. Federasyonun bu konuda daha titiz olması gerekiyor.”
Galatasaray’da son dönemdeki maçların kendisi adına iyi geçmediğini kaydeden Ümit, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Zaten 6-7 maçta sadece 5-6 dakika oynadım. Bundan önceki sezonlarda attığım goller az değil. Ama insanlar çabuk unutuyor. Ama şu da bir gerçek ki Galatasaray’da hala 3-4 sene takıma hiçbir şey vermemiş, katkı sağlamamış futbolcular var. Ama onlar takımda kalabiliyor. Türk futbolcular; Hakan Şükür, Hasan Şaş, her zaman gönderiliyor. Bu da insanın zoruna gidiyor. Biz Galatasaray’da para için oynamadık. Zamanında çok fedakarlıklar yaptık. Ama bunlar geride kaldı. Galatasaray taraftarına bana verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum.”

“MUTSUZ AYRILDIM”

Eskişehirsporlu futbolcu, mutsuz ayrıldığını ve kendisinin de hataları olduğunu söyledi.
Kendisine de zaman zaman çok saygısızlık yapıldığını kaydeden Ümit, “Hiçbir zaman yanıt vermedim. Herkese hakkımı helal ettim. Umarın herkes de bana hakkını helal eder. Galatasaray’a emeğim olduysa ne mutlu bana. Onlar da bana çok emek verdiler. Mutsuz olarak ayrıldım, ama Galatasaraylı Ümit olarak devam ediyorum” dedi.
Eskişehirspor’daki kariyerinin kendisi için yeni bir başlangıç olduğunu anlatan yıldız oyuncu, sözlerini şöyle tamamladı:
“Gerçekten çok mutluyum. Taraftarı takımına inanılmaz tutkun. Takımını 90 dakika susmadan destekleyen bir takıma geldiğim için gerçekten çok mutluyum. Ben hayatımda daha önce böyle bir şey görmedim. Birçok Anadolu takımında oynadım. Taraftarı halkın bebeği gibi düşünmemiz gerekiyor. O bebeği herkes büyütmek istiyor. O bebeğin parçası olmak beni de mutlu ediyor.”

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:47

İLGİLİ HABERLER