Gündem
  • 20.10.2020 23:26

Ümit Özdağ : HDP’ye karşı MHP’ye destek olalım dedim Akşener kabul etmedi

İYİ Partili Ümit Özdağ, partisinin 31 Mart yerel seçimlerde HDP ile yaptığı örtülü ittifakı anlattı

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, partisinin 31 Mart yerel seçimlerde HDP ile yaptığı örtülü ittifakı anlattı. Özdağ: “Iğdır’da en son HDP kazandığı zaman ‘Kürdistan’ın sınırları buraya dayandı’ açıklamasını yapmışlardı. (31 Mart 2019 yerel seçimi) Seçim içerisinde genel başkanı (İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i üç kez aradım ve dedim ki; ‘Kars’ı biz (İYİ Parti) kazanamıyoruz ama MHP’de kaybediyor.’ Üç kez. Bütün Kars’ta biz (İYİ Parti) 900 oy aldık, bin 200 oyla da MHP kaybetti.”

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ; partisinin 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşen yerel seçimlerde HDP ile yaptığı örtülü ittifakı anlattı.

Ümit Özdağ; yerel seçimler sürecinde Kars'ta MHP'ye destek verilmesi için İYİ Parti Genel Başkan Meral Akşener'i üç kez aradığını belirterek, "MHP orada (Kars'ta) bin 200 oyla kaybetti. Biz (İYİ Parti) 900 oy almıştık" dedi.

ÖZDAĞ: "IĞDIR'DA EN SON HDP KAZANDIĞI ZAMAN 'KÜRDİSTAN'IN SINIRLARI BURAYA DAYANDI' AÇIKLAMASINI YAPMIŞTI"

Ümit Özdağ, özel bir televizyon kanalında şunları söyledi:

"MHP KARS'TA BİN 200 OYLA KAYBETTİ. BİZ 900 OY ALMIŞTIK"

"Iğdır'ı kabul ettirdim. Kars'ı ne yazık ki kabul ettiremedim. Daha sonra seçim içerisinde Sayın Genel Başkanı (İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i üç kez aradım ve dedim ki; 'Kars'ı biz (İYİ Parti) kazanamıyoruz ama MHP de kaybediyor." Üç kez. 'HDP kazanıyor'. Biz bütün Kars'ta (İYİ Parti) 900 oy aldık, bin 200 oyla da MHP kaybetti."

Genel Başkan Meral Akşener'den de konuya dair bir son dakika açıklaması geldi. Akşener, tarafını Kavuncu'yu seçerek belli etti. Yerel seçimlerde HDP ile İYİ Parti arasındaki yakınlaşmaya da dikkat çeken Özdağ'ın sözlerine Akşener ateş püskürdü. Akşener, 'Bunu söyleyen çok büyük bir yalancı' ifadelerini kullandı.

AKŞENER'DEN ÇOK SERT TEPKİ

Akşener, önce yanıt vermek istemedi, ısrarlı sorular sonrası ise Özdağ'a çok sert çıktı. Akşener, partisine bir saldırı olduğunu iddia etti, "Milletvekili hür iradeleriyle fikirlerini belirtmeleri partimiz için çok önemli. Şimdi ilginç olanı ölçü kaçsa da bu fikirlerine saygı duydum. Benim konuştuğum gruba katılmamalarına saygı duydum. Bunu söyleyen çok büyük bir yalancıdır. Bugün İstanbul İl Başkanımız Ümit Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunacak." dedi.

Güncellenme Tarihi : 20.10.2020 23:41

İLGİLİ HABERLER