Gündem
  • 19.10.2020 23:49

Ümit Özdağ partisinin İstanbul İl Başkanını FETÖ’cülükle suçladı

Ümit Özdağ, Buğra Kavuncu’yu FETÖ’cülükle suçladı

İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun FETÖ'cü olduğunu söyledi.

İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, CNN Türk ekranlarında yayınlanan Ahmet Hakan'la Tarafsız Bölge programına konuk oldu.

Partinin ağır toplarından olan Özdağ, programda çok çarpıcı ifadeler kullandı.

 

"BUĞRA KAVUNCU FETÖ'CÜDÜR"

Özdağ, İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun FETÖ'cü olduğunu söyledi.

Buğra Kavuncu'nun İyi Parti'ye gelmeden önce Meral Akşener'i uyardığını da söyleyen Ümit Özdağ, ''Meral Hanım, güvenlik konusunda devletin en önemli kişisiyle görüştüğünü ve Buğra Kavuncu hakkında bir olumsuz bilgi yok dediklerini bana söyledi. Ben de kendisine devlet elindeki her bilgiyi vermez dedim." ifadelerini kullandı.

ÜMİT ÖZDAĞ'DAN ENVER ALTAYLI VURGUSU

Ümit Özdağ, İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun FETÖ'cü olduğu iddiasını, Enver Altaylı'nın yeğeni olması ile Kazakistan’da bulunduğu yıllarda, daha sonra FETÖ'den kapatılan Kazak Türk İş Adamları Derneği (KATİAD)'nin kurucu ve yöneticisi olmasına dayandırdı.

İYİ Parti'Lİ KAVUNCU'DAN ÜMİT ÖZDAĞ'IN İDDİALARINA CEVAP

İYİ Partili Ümit Özdağ'ın katıldığı televizyon programında FETÖ'cü olduğunu söylediği İYİ Parti İl Başkanı Buğra Kavuncu iddialara cevap verdi. Kavuncu, FETÖ iddialarını reddederken Özdağ'ın FETÖ'cü dediği dernekte yöneticilik yaptığını kabul etti.

İYİ Partili Ümit Özdağ'ın FETÖ'cü olduğunu söylediği İYİ Parti İl Başkanı Buğra Kavuncu canlı yayın bağlantısına katılarak suçlamaları reddetti.

Özdağ'ın kendisine iftira attığını söyleyen Kavuncu, "Hukuk katliamı yapıldı. Kongre süreciyle alakalı bir yorum yapmama konusunda özen gösterdim. Fakat bugün bir linç girişiminde bulunuldu." dedi.

Kavuncu, Özdağ hakkında şikayetçi olacak

Özdağ'ın iddialarıyla ilgili hukuk yollarını arayacağını söyleyen Kavuncu, "Ben yarın Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağım." dedi.

"Doğumumdan bu yaşıma kadar bütün hayatımı araştırmalarını isteyeceğim." şeklinde konuşan Kavuncu, "Bu ülkede adalete hukuka güvenmekten başka çare yok." ifadelerini kullandı.

Kazakistan'daki FETÖ derneği yöneticiliğini kabul etti

Kazakistan'da işadamları derneğinin başkan yardımcısı olduğu iddialarını yanıtlayan Kavuncu, "O dönem Kazakistan'daki dernek tek işadamları derneği idi.. Bu dernekte 2006'dan 2010'a kadar yönetimde çalıştım. 2010 itibariyle dernekteki işlerim fiili olarak sonlandı. Ama daha sonra evrakta oynamayla benim orada yönetici olarak çalıştığım gösterildi." şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 19.10.2020 23:34

İLGİLİ HABERLER