Asayiş
  • 25.2.2022 20:51

Ümitcan Uygun'a 4 yıl 10 ay hapis!

Ümitcan Uygun'a 4 yıl 10 ay hapis!

Kamuoyunda "Aleyna Çakır" olarak bilinen Sema Esen'e yönelik ‘Konut dokunulmazlığını ihlal’, ‘Tehdit’ ,‘Kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme’ ve  ‘Bilişim sistemine hukuka aykırı olarak girme’ suçlarından yargılanan Ümitcan Uygun’a 4 yıl 10 ay hapis cezası verildi. Mahkeme Uygun'a takdir indirimi uygulamadı.

Aleyna Çakır adıyla bilinen Sema Esen, geçen yıl 3 Haziran 2020'de Keçiören'deki evinde ölü bulunmuş, olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı. Sevgilisi Ümitcan Uygun gözaltına alınıp, serbest bırakılmıştı. Sema Esen'in, ölümünden yaklaşık 17 Nisan 2021'de Ümitcan Uygun'un kendisine şiddet uyguladığı anlara ait görüntülerin sosyal medyada canlı yayınlaması üzerine Uygun'dan şikayetçi olduğu ortaya çıkmıştı. Soruşturma kapsamında da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Ümitcan Uygun ve o sırada evde bulunun arkadaşı Enes Özdemir hakkında, 'Konut dokunulmazlığını ihlal' ve 'Tehdit' suçlamasıyla dava açıldı.

4 YIL 10 AY HAPİS CEZASI VERİLDİ

Ankara 17. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya başka soruşturmadan tutuklanan sanık Ümitcan Uygun, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken taraf avukatları salonda hazır bulundu. Tutuksuz sanık Enes Özdemir ise duruşmaya katılmadı.

Beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme, Ümitcan Uygun'a 'Konut dokunulmazlığını ihlal' suçundan 2 yıl, 'Tehdit' suçundan 6 ay, 'Kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme' suçundan 2 yıl 2 ay, 'Bilişim sistemine hukuka aykırı olarak girme' suçundan 2 ay olmak üzere toplam 4 yıl 10 ay hapis cezası verdi.

Güncellenme Tarihi : 25.2.2022 20:55

İLGİLİ HABERLER