Spor
  • 27.2.2019 00:00

Ümraniyespor Trabzonspor'u kupadan eledi

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Finali’nde 0-0 biten ilk maçın rövanşında Ümraniyespor, Trabzonspor’u konuk etti. Ümraniyespor, Trabzonspor’u 3-1’lik skorla geçerek adını yarı finale yazdırdı.

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Finali'nde 0-0 biten ilk maçın rövanşında Ümraniyespor, Trabzonspor'u konuk etti. Mücadelenin ilk yarısı Trabzonspor'un 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.Karşılaşmanın ikinci yarısında ise Ümraniyespor 3-1 üstünlüğü ile yakaladı ve bu sonuçla birlikte kupada ilk yarı finalist Ümraniyespor oldu.

Maçtan dakikalar 

19. dakikada gelişen Trabzonspor atağından Rodallega, Yusuf ile yaptığı duvar pasıyla ceza alanı içine girdi. Zor açıdan kaleyi düşünen Rodallega'nın şutu yan ağlarda kaldı.

  21. dakikada Ümraniyespor'da Serkan'ın sert şutunu Hosseini kale çizgisi önünde kafasıyla uzaklaştırdı.

24. dakikada Yusuf Yazıcı'nın ters pasında sol çaprazda topla buluşan Nwakaeme'nin plase vuruşu az farkla auta gitti.

35. dakikada Yusuf'un pasıyla topla buluşan Nwakaeme, ceza alanı dışından yaptığı sert ve düzgün vuruşla takımını öne geçiren golü buldu. 0-1

42. dakikada Rodallega- Nwakaeme-Yusuf paslaşmasıyla Trabzonspor, rakip ceza alanına girdi. Yusuf'un şutunda kaleci Burak, topu kornere çeldi.

55. dakikada Yasir'in sol kanattan ortasında kaleci Uğurcan sektirdi. Topu önünde bulan Leandro, meşin yuvarlağı boş filelerle buluşturdu. 1-1

62. dakikada sağ kanattan atağa kalkan Trabzonspor'da Sosa'nın açtığı ortayı müsait pozisyonda Rodallega değerlendirmedi. Kolombiyalı'nın kafa vuruşu yandan auta çıktı.

63. dakikada Hosseini'nin hava topu mücadelesinde ceza alanı içinde Atabey'e yaptığı pozisyon sonrası VAR'a giden hakem Alper Ulusoy penaltı kararı verdi.

66. dakikada beyaz noktanın başına gelen Emircan, takımını öne geçiren golü attı. 2-1

71. dakikada Yasir'in ceza alanı içinde Abdulkadir Parmak'a yaptığı müdahaleye penaltı kararı veren hakem Alper Ulusoy, daha sonra VAR'a giderek kararını iptal etti.

81. dakikada Sosa'nı sağ kanattan ortasında sol çaprazda kontrol eden Nwakaeme'nin kaleye gönderdiği şut, direğin dibinden auta çıktı.

83. dakikada gelişen Trabzonspor atağında Abdulkadir'in ceza alanına çevirdiği top, kaleci Burak'ı geçerek Nwakaeme ile buluştu. Müsait pozisyonda Nwakaeme'nin kale dibinden yaptığı vuruş üstten auta çıktı.

90+7. dakikada uzun topla kontratağa kalkan Ümraniye'de Atabey, Hüseyin'den sıyrılarak kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlarla buluşturdu. 3-1

Stat: Başakşehir Fatih Terim Stadyumu

Hakemler: Alper Ulusoy, Samet Çiçek, İbrahim Bozbey

Ümraniyespor: Burak, Alaaddin, Appindangoye, Merthan, Yasir, Muhammed, Recep (Gökhan dk. 90+9 ?), Serkan, Emircan (Vasilogiannis dk. 79 ?), Atabey, Leandro (Tarık dk. 85 ?)

Yedekler: Metin, Bahadır, Uğur, Madinda

Teknik Direktör: Ahmet Taşyürek

Trabzonspor: Uğurcan, Kamil Ahmet, Hüseyin, Hosseini, Novak, Abdulkadir Parmak, Sosa, Nwakaeme, Ekuban, Yusuf (Batuhan dk. 48), Rodallega

Yedekler: Arda, Muzaffer, Murat, Toure, Ali Osman, İbanez

Teknik Direktör: Ünal Karaman

Goller: Leandro (dk. 55) (Ümraniyespor),Emircan (dk. 66 pen.), Atabey (dk. 90+7), Nwakaeme (dk. 35) (Trabzonspor)

Sarı Kartlar: Emircan, Muhammed, Burak, Alaaddin (Ümraniyespor), Ekuban (Trabzonspor)

ümraniyespor:3 Trabzonspor:1 ile ilgili görsel sonucu

MAÇIN ARDINDAN

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş mücadelesinde Ümraniyespor, Trabzonspor'u 3-1'lik skorla mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı. Müsabaka sonrası iki takımın teknik adamları basın toplantısında konuştu.

Ümraniyespor Teknik Direktörü Ahmet Taşyürek, kupada yarı finale yükseldikleri için mutlu olduklarını belirtirken, "İlk 15 dakika kötü başladık. Tam oyun formatımızı ele aldığımızda golü yedik. Rakibimiz bizden çok üstün. Oyunun kırılma anı Yusuf'un oyundan çıkmasıyla biraz daha rahatladık. Çok söylenecek bir şey yok. Böyle büyük bir camia karşısında, futbolu tutkuyla yaşayan Trabzonspor var. Anlatılacak bir şey değil. Çok mutluyuz" ifadelerini kullandı. Yarı finaldeki olası rakipler için de tercih yapmayı doğru bulmadığını dile getiren Taşyürek, "Tercih hakkımız yok. Bizim yaşadığımız olay hayal ötesi. Buradan sonrası için tercih yapmayı mantıklı bulmuyorum" dedi.

ümraniyespor:3 Trabzonspor:1 ile ilgili görsel sonucu

KARAMAN: "HİÇBİR AÇIKLAMA BENİ BU PENALTIYA İNANDIRAMAZ"

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman kupaya veda ettikleri için üzgün olduklarını vurgulayarak, "Öncelikle kaybettiğimiz için üzgünüz. Birçok konuda sağduyuyla yaklaşıp camiaya yakışan duruş sergilemeye gayret gösteriyoruz. Spora adil bir gözle bakma peşindeyiz. Camiamızın beklentileri var. Bunlara cevap veremeyebilirsiniz ama bu şekilde olması adil değil. Pozisyonu içeride izledim. Bir şey görmeye çalışıyorum. Bir yere koyamıyorum. O zaman her ceza sahasındaki müdahaleye bu karar veriliyorsa o zaman ben savunma oyuncusu oynatmayayım. Hiçbir açıklama beni bu penaltıya inandıramaz. Önemli bir hata. Bu Trabzonspor mensubu olarak değil, spor ferdi olarak yaptığım bir açıklamadır" ifadelerini kullandı.

MAÇTAN NOTLAR

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final rövanş maçında Ümraniyespor'a konuk olan Trabzonspor'da yaklaşık 4 bin bordo-mavili taraftar tribündeki yerini aldı.

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Finalinde 0-0'ın rövanşında Ümraniyespor'a konuk olan Trabzonspor'da, bordo-mavili taraftarlar takımlarını yalnız bırakmadı. Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda deplasman tribünün yanı sıra kale arkası ve batı tribünlerinde yaklaşık 4 bin bordo-mavili taraftar takımlarını destekledi.

ümraniyespor:3 Trabzonspor:1 ile ilgili görsel sonucu

KARAMAN'DAN AS KADRO

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, Ümraniyespor ile oynanan Türkiye Kupası Çeyrek Final mücadelesine ilk maçtan 5 oyuncuyu değiştirerek sahaya as kadrosunu sürdü.

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final'de 0-0'ın rövanş maçında Ümraniyespor'a konuk olan Trabzonspor'da Teknik Direktör Ünal Karaman, as takımını sahaya sürdü. Tecrübeli teknik adam ilk maçta forma verdiği 6 isme bu akşam da görev verdi. Bordo-mavililerde ilk maçta görev almayan Uğurcan Çakır, Rodallega, Sosa, Abdulkadir Parmak ve Novak bu akşam Ümraniyespor karşısında 11'de görev aldı.

ümraniyespor:3 Trabzonspor:1 ile ilgili görsel sonucu

ÜMRANİYESPOR, TRABZONSPOR'U DA ELEDİ

Spor Toto 1. Lig temsilcisi Ümraniyespor, Fenerbahçe'nin ardından Trabzonspor'u da kupa dışına itti.

Kırmızı-beyazlı ekip, TFF 3. Lig takımları Erzin Belediyespor'u 3. turda, Anagold 24 Erzincanspor'u 4. turda, 1461 Trabzon'u ise 5. turda eledi.

Ümraniyespor, son 16 turunda ise Fenerbahçe'yi 1-0 kazandığı iki maçın sonunda eleyerek çeyrek finale çıkan taraf oldu. Kırmızı-beyazlı ekip, çeyrek finalde Türk futbolunda "Dört büyük" olarak adlandırılan bir başka takım olan Trabzonspor'u saf dışı bıraktı.

Ümraniyespor, yarı finalde Akhisarspor-Kasımpaşa eşleşmesinin galibiyle karşı karşıya gelecek.

ümraniyespor:3 Trabzonspor:1 ile ilgili görsel sonucu

ÜMRANİYESPOR, VAR İLE PENALTI KAZANDI

Ümraniyespor, Video Yardımcı Hakem (VAR) incelemesi sonrası penaltı kazandı.

Karşılaşmanın 65. dakikasında Ümraniyespor'dan Atabey Çiçek ile Trabzonspor'dan Majid Hosseini arasındaki mücadelede hakem Alper Ulusoy devam kararı verdi.

VAR'ın uyarısıyla pozisyonu videodan yeniden izleyen Ulusoy, meşin yuvarlağın Hosseini tarafından elle oynandığı gerekçesiyle penaltıya hükmetti.

Penaltı atışını kullanan Emircan Altıntaş, takımını 2-1 öne geçiren golü kaydetti.

ümraniyespor:3 Trabzonspor:1 ile ilgili görsel sonucu

TRABZONSPOR'UN PENALTISI VAR'A TAKILDI

Trabzonspor'un kazandığı penaltı, VAR incelemesi sonrasında iptal edildi.

Müsabakanın 71. dakikasında sağdan ceza sahasına giren Abdulkadir Parmak, Yasir Subaşı ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Hakem Alper Ulusoy, penaltı noktasını gösterdi.

Alper Ulusoy, VAR'ın uyarısıyla pozisyonu videodan bir kez daha inceledi ve kararından vazgeçti.

ümraniyespor:3 Trabzonspor:1 ile ilgili görsel sonucu

NWAKAEME ZOR OLANI YAPTI

Trabzonsporlu futbolcu Anthony Nwakaeme, yaklaşık 1 metreden topu boş kaleye gönderemedi.

Müsabakanın 83. dakikasında Abdulkadir Parmak'ın ceza sahası içi sağ çaprazdan gönderdiği top kaleci Burak Öğür'ü de geçti.

Arka direğe hareketlenen Nwakaeme, uygun durumda meşin yuvarlağı üstten auta attı.

ümraniyespor:3 Trabzonspor:1 ile ilgili görsel sonucu

Güncellenme Tarihi : 27.2.2019 12:43

İLGİLİ HABERLER