Ekonomi
  • 1.3.2009 15:35

UMUMİ TUVALETTE ABONE SİSTEMİ

ŞANLIURFA’da 8 yıldır tuvalet işleten 54 yaşındaki Mehmet Nuri Aydın, ekonomik kriz bahanesiyle esnafın tuvalet ücretini ödememesi üzerine abone sistemi uygulamasını başlattı. Aydın, tek seferlik kullanımı 50 kuruş olan tuvalet ücretini, aboneler için sınırsız olmak üzere haftalık 1.5 YTL olarak belirledi.
Çok sayıda küçük esnafın bulunduğu Atatürk Mahallesi’ndeki Damat Süleyman Paşa Camii’nin umumi tuvaletini çalıştıran Mehmet Nuri Aydın, tek kullanım ücretinin 50 kuruş olduğu tuvalette, su, sabun, kolonya, peçete gibi malzemelerin masrafını da karşılamakta zorlanmaya başlayınca, çözüm üretti. Aydın, kendisinin de ekonomik kriz yaşamaya başlaması üzerine tuvaleti çok fazla kullanan esnaf için, ‘Haftalık kişi başı sınırsız kullanım 1.5 TL’ uygulaması başlattı, bu uygulamayı da işyerine astığı 2 tabelayla duyurdu.
Bu sayede işlerinin açıldığını söyleyen Aydın, “12 tuvalet bulunan işyerinde günde 10 saat çalışıyorum. Tuvalet kullanım ücreti 50 kuruştu. Çok fazla kullanan esnaf, daha sonra da ödeme yapıyordu. Bazen bir esnaf günde 5-6 kez tuvaleti kullanıyordu, ancak, ödeme yapmıyordu. Ücret ödemeyenlerin sayısı artınca abone sistemine geçtim. Esnafın adını defterime yazıyorum. Hafta dolunca 1.5 TL’yi alıyorum. Onlar da hafta boyunca sınırsız kullanıyorlar. Abone sistemiyle işim düzeldi. Tuvalete gelen ağa da olsa padişah da olsa herkesten ücretini alacağız” dedi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 00:42

İLGİLİ HABERLER