Dünya
  • 24.5.2020 22:47

Umurunda mı Korona!.. Trump'un golf keyfi

Corona virüs salgını devam ederken Trump golf oynadı!.. ABD, ülkeyi vuran corona virüs salgınıyla mücadele ediyor. Ülkede 1 milyon 666 bin 828 kişide corona virüs tespit edilirken, salgın nedeniyle 98 bin 683 kişi hayatını kaybetti. Ülke salgından kırılırken Başkan Trump'ın golf oynaması büyük tepki çekti.

Trump goes golfing for 1st time since coronavirus was declared ...

Yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınının etkisini halen hissettirdiği ABD'de Başkan Donald Trump'ın golf oynamaya gitmesi eleştirilere neden oldu.ABD Başkanı Donald Trump, birçok eyalette Covid-19 kısıtlamalarının gevşetildiği günlerde uzun bir aradan sonra ilk kez Virginia'da kendisine ait olan golf tesisine gitti.

Son dakika | Corona virüs salgını devam ederken Trump golf oynadı ...

Tesiste birkaç saat geçiren ve muhafazakar medyanın "ülkenin normale dönüş sürecine destek" sinyali olarak yorumladığı ziyaret, ana akım liberal medyada ve Demokratlarda tepkiye neden oldu.

Koronavirüs 100 bine yakın can aldı, Trump golf keyfini bozmadı

3 Kasım'daki seçimlerde Trump'ın muhtemel Demokrat rakibi Joe Biden, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Ölü sayısı 100 bine yaklaştı, on milyonlarca Amerikalı işsiz, bu arada Başkan gününü golf oynayarak geçiriyor." mesajını verdi.

Trump, Maskless, Goes Golfing As Coronavirus Death Toll Nears ...

Biden'ın yanı sıra birçok Demokrat Kongre üyesi de benzer paylaşımlarla Trump'ı eleştirirken, ana akım medyada da Trump'ın salgın devam ederken, golf oynamaya gitmesi eleştiri konusu oldu.

Amerikan ekonomisinde normale dönüş adımları atılırken, bir yandan da bazı uzmanlar erken normale dönüşün 2. dalgaya neden olabileceği uyarısında bulunuyor.

Koronavirüs 100 bine yakın can aldı, Trump golf keyfini bozmadı

Güncel rakamlara göre, ülke genelinde virüse yakalanan kişi sayısının 1 milyon 650 bini aştığı ABD'de, Covid-19 kaynaklı ölü sayısı ise 98 bini geçti.

Donald Trump withdraws application for second golf course - BBC News

ABD Başkanı Trump 13 Mart’ta ülke genelinde acil durum ilan etmişti. Ülkede corona virüs kaynaklı can kayıpları artmaya devam etse de Trump, hayatın normale dönmesi gerektiği mesajını vermekten çekinmiyor.

 

Destroyed' dunes on Donald Trump's Aberdeenshire golf course to ...

 

 

Güncellenme Tarihi : 24.5.2020 22:57

İLGİLİ HABERLER