Sağlık
  • 29.4.2015 12:07

Umut'un iyileşmesi için 3 bin TL gerekiyor

 Temizlik işçisi baba Mehmet Alkan maddi imkansızlık yüzünden oğlunun ameliyatını gerçekleştiremediklerini söyledi.

 

Umut'un iyileşmesi için 3 bin TL gerekiyor manisa,umut alkan

Manisa’nın Şehzadeler ilçesi Arda mahallesinde yaşayan Alkan ailesi, aylardır 5 yaşındaki tek çocukları Umut’un ameliyat olacağı günü bekliyor. Koştuğu zaman karın ağrısı çeken fazla hareket edemeyen Umut, yaşıtları gibi koşup oynamak istediğini anlattı. Oğlunun bağırsakları ve boynunda 6 ay önce değişik boyutlarda beze saptandığını anlatan Mehmet Alkan,

“Bu bezelerin ameliyatla alınması gerekiyor. En küçük bir üşütmede boynundaki beze şişiyor ve boynu kilitleniyor. Sürekli rahatsızlanıyor ve antibiyotikle tedavi etmek zorunda kalıyoruz. Maddi durumumuz yeterli değil. Taşeron bir firmada temizlik görevlisi olarak çalışıyorum. Ameliyatla alınması gerekiyor buna da bizim maddi durumumuz müsait olmadığı için hayırseverlerin yardımını bekliyoruz” dedi.

GECELERİ ANİ UYANIŞLARI OLUYOR
Oğlunun gün içerisinde sürekli karın ağrısı çektiğini anlatan anne Özgül Alkan da, şunları söyledi:
"Gün içerisinde karın ağrısı artıyor. Geceleri uyku rahatsızlığı oluyor. Aniden uyanışları oluyor karın ağrısından dolayı. Nefes alamıyor. Maddi yönden bayağı bir zor durumdayız. Ameliyat olması için hayırseverlerden yardım talep ediyoruz."

Beş yaşındaki Umut Alkan ise gün içerisinde sürekli karın ağrısı çektiğini ve boğazının şiştiğini belirtti. Koştuğu zaman karnının ağrıdığını ve koşamadığını söyleyen minik Umut, yaşıtları gibi koşup oynamak istediğini anlattı.
Baba Mehmet Alkan da oğlunun tedavi masrafının sadece 3 bin lira olduğunu ancak bunu karşılayacak maddi imkana sahip olmadıkları için hayırseverlerin yardımını beklediklerini söyledi. 

SADIK CANGEL-YUSUF BÖYÜK

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:46

İLGİLİ HABERLER