Ekonomi
  • 30.10.2008 17:05

UNAKITAN: HERKES RAHAT OLSUN

ZAFER ÇAKMAK
ANKARA - Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Türkiye'nin en aktif dönemleri yaşadığını belirterek, "Herkes rahat olsun. Rahat olsun deyip de yan gelip yatsın demiyorum. Herkes hesabını bilsin" dedi.
Maliye Bakanı Unakıtan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısına katılmak için geldiği Meclis'te gazetecilerin küresel ekonomik krize ilişkin sorularını cevapladı. Amerikan Washington Post gazetesinde, 'Deutsche Bank, Türkiye'nin 90 milyar dolara ihtiyacının olabileceğini hesaplıyor', Fransız Le Monde gazetesinde ise 'Türkiye, felakete doğru koşuyor' yorumlarının yer aldığının hatırlatılması üzerine Unakıtan, Türkiye'nin öyle bir paraya ihtiyacı olmadığını vurguladı. Dünyada kriz olduğunu, faizlerin de
artabileceğini kaydeden Unakıtan, muhafazakar bir bütçe hazırladıklarını ifade ederek, kamunun kısa vadede acil ihtiyacı olmadığını vurguladı. Unakıtan, hükümetin yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiğini ve ona göre tedbirlerini aldığını belirterek şöyle konuştu:
"Kendi verilerimiz bizim kendi elimizde. Biz ona göre hareket ederiz. Bilmem kim şöyle demiş. Kafadan atmış bir tane oranın yazarı. Ben şimdi ona göre mi hareket edeceğim. Devletin kendi bilgileri var, kendi ölçüleri var. Kendi sektörüyle iç içe, bilgi alışverişi içinde. Onun için en aktif dönemleri yaşıyoruz. Herkes rahat olsun. Rahat olsun deyip de yan gelip yatsın demiyorum. Herkes hesabını bilsin. Mesele bu."
Unakıtan, özel sektörün faiz yükünün karşılanması konusunda bir adım atılıp atılmayacağı sorusu üzerine ise özel sektörün kendi hesabını yapması gerektiğini belirterek, "Kendi hesabını yapmayanın yükünü bize mi çektireceksiniz" dedi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:49

İLGİLİ HABERLER