Ekonomi
  • 6.5.2004 00:00

UNAKITAN: ''YÜZDE 6.5 FAİZ DIŞI FAZLA ÖNEMLİ BİR RAKAM''

İZMİR - Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, mali disiplinin uygulandığı ülkelerde yüzde 6.5 faiz dışı fazlanın önemli bir rakam olduğunu belirterek, ''Yüzde 6.5 faiz dışı fazla sihirli bir rakam değildir'' dedi.
     4. Türkiye İktisat Kongresi'nde, IMF Başkan Vekili Anne Krueger ile görüşmesinden sonra soruları cevaplandıran Unakıtan, Başbakan Erdoğan'ın faiz dışı fazla rakamına ilişkin sözlerinin hatırlatılması üzerine şunları söyledi.
     ''Faiz dışı fazlada bazı ülkelerde bu rakamın altında rakamlar vardır. Borcun GSMH oranı yüzde 92'lerdeydi, şimdi yüzde 70'lere düştü. Onları biraz daha düşürdüğümüz zaman yüzde 6.5'a gerek kalmayacak''
     Anne Krueger'in ekonominin iyi gidişinden dolayı teşekkür ettiğini ifade eden Unakıtan, ''Bundan sonra da hedeflerin tutacağını tahmin ediyorlar onlarda. Katıldığımız uluslararası toplantılarda ve IMF de devamlı suretle şu vurgulanıyor, Türkiye'nin ekonomik performansı çok iyi, politikaları çok iyi, tek istediğimiz aynı politikaların bundan sonra da devam etmesidir. Burada da Anne Krueger'in vurgulamak istediği husus odur'' diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:09

İLGİLİ HABERLER