Ekonomi
  • 30.10.2008 20:15

UNAKITAN'A GÖRE TÜRKİYE'DE NELER OLACAK?

ANKARA - Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ''Türkiye'nin, bugün için güvenli bir liman olduğunu'' ifade ederek, ''Artık dışarda, güven kalmadı. Türkiye, çok daha güvenli. Gidin Londra'dan bakın, kim güvenli göreceksiniz. Türkiye'nin bankaları hakikaten güvenli'' dedi.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bazı Varlıkların Milli Ekonomiye Kazandırılması Hakkında Kanun Tasarısının tümü üzerindeki görüşmelerde, milletvekillerinin eleştiri ve sorularına yanıt veren Unakıtan, böyle bir tasarıya, Türkiye'nin şu an içinde bulunduğu şartlar dolayısıyla ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
ABD'de başlayan ve daha sonra Avrupa'ya sıçrayan küresel mali krize çare bulmak için alınan tedbirleri anımsatan Unakıtan, bu krizden Türkiye dahil bütün ülkelerin etkileneceğini ifade etti. ''Türkiye'de neler olacak?'' diye soran Unakıtan, ''Kredilerde daralma olacak. Daralma olunca, paranın maliyeti artacak'' dedi.
Unakıtan, ekonomilerdeki büyüme rakamlarının düşeceğine işaret ederek, ''Şimdi her ülke kendi gemisinden sorumlu. Her ülke kendi şartlarına göre bir takım tedbirler almak mecburiyetinde. Bizim kendi vatandaşımızın parası var. Çeşitli saiklerle dışarda duruyor. Artık diyoruz ki dışarda o güven kalmadı. Türkiye, çok daha güvenli onlara göre. Gidin Londra'dan bakın, kim güvenli göreceksiniz. Türkiye'nin bankaları hakikaten güvenli. Neden? Sermaye rasyosu o kadar yüksek tutturuldu ki Türk banklarında, o zamanlar tenkit edildi, bugün için ne kadar iyi olduğu anlaşıldı'' diye konuştu.
Tasarının, küresel krize karşı önlem içeren bir paketle getirilmediği eleştirilerine, ''O bizim hükümetimizin yoğurt yiyişi'' diye yanıt veren Unakıtan, finans piyasalarını çok yakından takip ettiklerini ve tedbirleri aldıklarını söyledi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:49

İLGİLİ HABERLER