Gündem
  • 28.10.2008 12:55

UNAKITAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA YANIT

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, vergi kaçırdığı iddialarına konu olan olayda, ilgili makamların yaptıkları incelemeler sırasında herhangi bir vergi kayıp ve kaçağı tespit edilmediğini belirtti ve ''muhalefet, çareyi mesnetsiz ve çirkefçe atılan iftiralarda bulmaktadır'' dedi.
Maliye Bakanı Unakıtan, bazı medya organlarında yer alan vergi kaçırdığı iddiaları konusunda yazılı bir açıklama yaptı.
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ile CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun 22 Kasım 2006 tarihinde TBMM'de yaptıkları basın toplantısında, hakkında ileri sürdükleri gerçek dışı suçlamalarla ilgili gerekli açıklamaların yapıldığını ve kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesinin önüne geçildiğini kaydetti. Unakıtan, sadece ''çamur atma'' niteliğinde olan iftiraların yeniden gündeme getirildiğini vurguladı.
İddialara konu edilen taşınmazın, daha önce de açıkladığı gibi ortağı olduğu Bem Dış Ticaret A.Ş. tarafından 12 Ekim 2000 tarihinde satın alındığını ve üzerinde çeşitli yatırımlar yapıldıktan sonra 10 Mayıs 2002 tarihinde Al Baraka Türk Özel Finans Kurumu A.Ş'ye satıldığını belirten Unakıtan, daha önce ifade ettiği gibi gerek arazinin alımı ve gerekse yapılan satış işleminin şirketin yasal defterlerine kaydedildiğini ve ilgili makamlara beyan edildiğini ifade etti.
Kamuoyunun mesnetsiz iftiralarla yanıltılmasının önüne geçmek açısından bazı detayların yeniden açıklanmasının faydalı olacağını vurgulayan Unakıtan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
''Söz konusu arsa, satın alındıktan sonra Şirketin İstanbul 28 Noterliğinden 26 Aralık 2001 tarih 39155 numara ile tasdik edilen yasal Yevmiye Defterine 10 Mayıs 2002 tarihinde 712 numaralı yevmiye maddesiyle kayıt edilmiştir. Bu tarihten sonra söz konusu taşınmaza çeşitli yatırımlar yapılmış ve 10 Mayıs 2002 tarihinde AL BARAKA TÜRK ÖZEL FİNANS KURUMU A.Ş'ye satılmış ve yapılan satışa istinaden 10 Mayıs 2002 tarih ve N 001369 seri numaralı fatura düzenlenmiştir. Yapılan satış işleminden doğan kar ise yine 2002 yılı kayıtlarına intikal ettirilmiştir.
Nitekim söz konusu iftiraların ortaya atılmasını müteakip ilgili makamlarca gerekli incelemeler yapılmış; herhangi vergi kayıp ve kaçağı tespit edilmemiştir. Buna rağmen aynı olayı tekrar tekrar gündeme taşımak planlı ve sistematik bir karalama kampanyası yürütüldüğünün açık göstergesidir. Bu tür iftiraları çekinmeden kamuoyu önünde sarf eden kişiler yapmış oldukları iftiranın bedelini ödemek zorunda kalacaklardır.''
Bu tür asılsız, çirkin iftiraların altında hükümetin gösterdiği başarının yattığını da kaydeden Maliye Bakanı, ''Uygulanan maliye ve bütçe politikalarına hiçbir söz söyleyemeyen muhalefet, çareyi mesnetsiz ve çirkefçe atılan iftiralarda bulmaktadır. Ancak bu tür iftiralar şahsımı ve temsil ettiğim kurumu yıpratmak yerine iftira atan kişilerin yapısını ortaya koymaktadır. Sürekli iftira atma ve kamuoyunu yanlış yönlendirme anlayışını muhalefet yapmak olarak algılayan bu kişilerin çabası her zaman olduğu gibi bu sefer de boşa çıkacak ve halkın nezdinde itibar görmeyecektir'' dedi.
Unakıtan, bu kişiler hakkında yasal haklarını kullanacağını da bildirdi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:54

İLGİLİ HABERLER