Spor
  • 10.8.2012 04:01

Ünal Aysal : Çilek için kulüp başkanıyla anlaştım

"Bonservisinin bulunduğu kulübün başkanıyla her konuda anlaştım.Ancak futbolcu gelmemekte direndi.O yüzden çileki şimdilik erteledim.Muhtemelen devre arasında gelecek"
Amrabat'ın çıkış parası 20 milyon Euro. Teklif gelsin yarın veririm. Ben işadamıyım. Projeme, işime, elemanıma, futbolcuma bağlanmam. Değerini buldu mu satarım Geçen yılla bu sene arasında transfer maliyeti farkımız 2 milyon Euro. Beklenti ve girdilerimiz ise geçen yıldan çok daha yüksek. Hesaplı bir risk aldım...

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, yeni sezon öncesi SABAH'a konuştu. İşte Aysal'ın çok konuşulacak sözleri: n Türkiye'de kulüp başkanlığı zor işmiş. Maddi zorluklar açısından söylemiyorum. Yöneticinin işi mali sıkıntıları çözmektir. Parayı, kurumsallığı bir şekilde yönetiyorsun da içeride ve dışarıdaki algıyı, sosyal yapıyı yönetmek çok daha zor.
En büyük şansım doğru adamlarla çalışıyor olmam. İşimi kolaylaştırıyor. Bugün artık Galatasaray, Fenerbahçe gibi kulüplerin başındaki adamların futboldan çok iyi anlaması gerekmiyor. O adamlar ikinci pozisyonda olmalı.
500 yıllık bir camia, 107 yıllık bir kulüp değişimi kolay kabul etmiyor. Zaten insanın doğasında değişime bir tepkisi vardır. Endişe duyulur. Birisinin çıkıp cesaretle bu adımı atmaması halinde ilerleme mümkün değil. Ben burada kalıcı değilim. Yaşım da müsait değil zaten kazık çakmaya... Belki işleyişi oturtmak için, birisi gelip yapılanları bozmasın diye bir dönem daha olabilir.
Galatasaray'ın geleceği futbol dışı gelirleri artırmaktan geçer. Böylece Real Madrid, Barcelona'nın bütçelerine yaklaşıp onlarla rekabet edebilirsin. Fubol dışı gelirleri artırmak için kulübün marka değerini artırmam lazım. Bunun da yolu başarıyı yakalamak. Bu nedenle bu transferlere yatırım diyorum. Ekmeden biçemezsin.
Geçen sezon bence en iyi transfer Muslera idi, bu sezon da Amrabat... Bizden gider mi? Giderse çok iyi olur. Sözleşmesinde 20 milyon euro çıkış parası yazıyor. 20 milyona yarın veririm. Ben işadamıyım. Malıma, projeme bağlanmam. Futbolcuma da... Değerini buldu mu, satarım. Piyasada binlerce oyuncu var. Akıllı olalım, en iyisini seçelim, bana para getirdiğinde güle güle.

Baros Kadıköy'de golü atsa kalırdı
Pino gitti, Kazım ve Baros'un bu ay gitmesi lazım. Baros'un bir-iki talibi çıktı ama kendisi istemedi. Bu sene son senesi hayırlısıysa. Bize hizmet de etti. Attığı goller var. Atamadığı da var. Kadıköy'dekini atsa kimse sattıramazdı bana onu. Vefa borcum olurdu. Geniş kadrodan rahatsız değilim. Çok değişik ülkelerin en iyi adamları var elinizde. Hem Avrupa, hem lig hem de kupa oynarken ara sıra birçok önemli isim de milli maçlara gidecek. Geçen sezon Eboue gittiğinde hocanın çektiği sıkıntıyı çok iyi gördüm. Devre başında 7 puan kaybettik.

Oooo; bu adam uçuyor
Geçen yılkiyle bu yılki transfer maliyetimiz arasındaki fark 2 milyon Euro... Artık Galatasaray'ın beklenti ve girdileri geçen yıldan çok daha yüksek. 52 bin kişilik stadı sürekli doldurmak için bir yatırım yapıyoruz. Hesaplı bir risk aldık. Maddi ayağı ve kurumsal ayağı oturtamıyorsan, başının üstünde dans etsen başarıyı yakalamazsın. 15 ay önce camiayı hatırlayın. Herkesin başı öndeydi. Hiçbir branşta başarı yok. Borç çok.. Nasıl kurtulacağız diye kafa yoruluyordu. Şimdi herkes 'Oooo; bu adam da uçuyor' diyor.

Çilek'i başkanı verdi de...
Çilek,pastayı prezantabl yapan süstür. Kurduğumuz takım başarıya endeksli. Ama bir de albenisi olacak. Kombine, tişört satacaksın. Bu isim korkutucu olacak, psikolojik faktör olacak. Bunlar pahalı. Kulüp başkanıyla da konuştum, kiralık olarak anlaştım. Ama oyuncu istemiyor. Belki ara sezona yetişir. Bitirebilseydik herkesin morali bozulur, takıma da katkı yapar.SABAH GAZETESİ

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 16:05

İLGİLİ HABERLER