Spor
  • 21.6.2014 22:49

Ünal Aysal'dan Ligden çekilme bombası

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, BEKO Basketbol Ligi final serisinde şampiyonluk maçına çıkmama kararlarının, futbol takımı da dahil tüm branşlar için alınabileceğini belirterek, "Önümüzdeki günlerde göreceksiniz bu tip benzer olaylar cereyan ederse, bu tip tezgahlar veyahut da unutmamız gereken kötü alışkanlıklar ortadan kalkmazsa bütün branşlarda bunu yapabiliriz" dedi.

Antalya Galatasaraylılar Derneği'nin Kaleiçi'ndeki yeni lokalinin açılışına katılan Ünal Aysal, spor kulüplerinin başarının ötesinde daha başka görevleri olduğunu söyledi. Bu görevleri 'Gençlere iyi örnek olmak, sıhhatli bir beyinle vücutla yetiştirmek' olarak sıralayan Başkan Aysal, "Galatarasay'ın buradaki öncülüğü de tartışılmaz. Bu konuda taviz verecek bir halimiz yok. Tabi yıldızlar önemli ama takacağımız en iyi yıldız haysiyetli ve güçlü bir yapıyla yolumuza devam etmek. Buradan da taviz vermemek" diye konuştu.

SADECE GALATASARAY'IN ÜSTÜNDE KALMAMALI

Beko Basketbol Ligi'nde şampiyonu belirleyecek final maçında Fenerbahçe Ülker karşısına çıkmama kararını değerlendiren Başkan Aysal, aldıkları tutumun aslında bütün kulüplerden beklenen bir yaklaşım olduğunu savundu.

Aysal, konuyla ilgili şunları söyledi: "Bu sadece Galatasaray'ın tek başına ayağa kaldıracağı sorun değil. Bunun diğer kulüplerimizin, hepsinin yetkilileri tarafından paylaşılması, desteklenmesi gerekiyor. Bu işin Galatasaray'ın sırtına yıkılmadan bir toplumun ana görevi olarak kabul edilmesi gerekiyor. İnşallah verdiğimiz işaret hedefini bulmuştur. Diğer kulüplerimizden bu desteği alırız."

YOLCULUĞUN İLK ADIMI

Başkan Aysal, kararı alırken, "Hayatta kaybetmeyi bilmezseniz kazanamazsınız. Kaybetmeyi göze alacaksınız" şeklinde özetlediği bir yaklaşımla hareket ettiklerini söyledi. Sonuçta bir kupa kaybettiklerini, fakat karşılığında beklentilerinin çok fazla olduğunu kaydeden Başkan Aysal, "Zannetmeyin ki bu bir defalık jestti. Hayır. Uzun sürecek bir yolculuğun ilk adamıydı, kararlılıkla atılması gereken bir adımdı. Kimse hedefimiz değil. Hedefimizde olana bir şey var o da Türk futbolunun haysiyetli dünyadaki diğer spor kültürlerine yakın bir şekilde yönetilir ve işler hale gelmesidir. Bu da spor kulüpleri yöneticilerini de birinci görevi olmalıdır" dedi.

HİÇ ÇEKİNMEM

Galatasaray Başkan Aysal, benzer bir tepkinin futbol kulübü üzerinden gösterilip gösterilemeyeceği sorusuna ise, "Hiç çekinmeden yaparım" dedi. Başkan Aysal, şunları söyledi: "Önümüzdeki günlerde göreceksiniz bu tip benzer olaylar cereyan ederse, bu tip tezgahlar veyahut da unutmamız gereken kötü alışkanlıklar ortadan kalkmazsa bütün branşlarda bunu yapabiliriz. Diğer kulüpler de bunu yapacaktır. Bu sadece bir başlangıçtır. Kötü alışkanlıklardan kurtulmamız lazım. Kötüye örnek alırsak iyiye varamayız ama kötüye tepki verirsek iyiye bir şans tanırız. Bu şansı sonuna kadar kullanmak istiyoruz."

 

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:00

İLGİLİ HABERLER