Eğitim
  • 15.7.2009 02:11

ÜNİVERSİTE YURTLARINA İNTERNETTEN BİR TIKLA ULAŞIN...

ÖSS sonuçlarının açıklandığı şu günlerde, Türkiye genelindeki tüm erkek ve kız yüksek öğretim öğrenci yurtlarının yer aldığı internet sitesi gençlere rehberlik ediyor.
Bu yıl üniversiteye başlayacak öğrenciler "www.yurtlarburada.com" adlı siteden Türkiye'nin dört bir yanındaki yurtlara tek tıkla ulaşabiliyor.
Öğrencilerin üniversiteyi kazandığı şehirdeki kız ve erkek yüksek öğretim öğrenci yurtlarının ayrıntılı bilgilerini sunan site, yurt bulma işlemlerinin daha kolay olmasını da sağlıyor.
Sitede doğru yurt seçimi kriterleri, üniversiteler hakkında bilgiler, burs veren kuruluşlar gibi öğrencilerin ihtiyaç duyabileceği diğer bilgiler de yer alıyor.
Öğrenci velilerine yönelik de bilgilerin yer aldığı site, 81 ildeki 1567 yurdu kapsıyor.
Sitenin kurucusu Murat Durak, kendi deneyimlerinden yola çıkarak hazırladığı site hakkında şunları söyledi: "Ben de İstanbul'da yaşıyordum. Sakarya Üniversitesini kazandım. Yurt konusunda çok zorlandım. Kalacak yer bulamadık. O zaman aklıma 'yurtlar konusunda rehber tarzı bir şey olsaydı da yararlansaydık' diye bir fikir geldi. Daha sonra da bu siteyi kurdum."
Yaşadıkları kentten farklı bir kente üniversite okumak için giden öğrencilere yardımcı olmayı amaçladığını anlatan Durak, "Sitem öğrencilere yurt bulma konusunda çok büyük destek oluyor" dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:16

İLGİLİ HABERLER