Asayiş
  • 7.4.2008 00:47

"ÜNİVERSİTEDE ATEŞ EDEN ÖĞRENCİ DEĞİL"

Antalya Valiliği, Emniyet Müdürlüğü ve Yurtkur Genel Müdürlüğü görevlileri ile Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sadık Çakmaçı ve Prof. Dr. Mehmet Aktekin'den oluşan kriz masası, yaşanan olayları ve yaşanması olası olayları değerlendirip, 8 maddelik ‘tedbir paketi’ alındığını açıkladı.

Üniversitede yaşanan olaylarla ilgili bir açıklama yapan Rektör Mustafa Akaydın, şunları söyledi:

“Her şey kontrolümüz altında. Bugün başka üniversitelerde de başka olaylar yaşanmış. Öğrencilerimizi sükunete davet ediyorum. Karşıt gruplar arasında yaşanan kavga sırasında üniversite dışından gelen, öğrenci olmayan bir grup, olaylara müdahil olmuştur. Onlar tarafından silah kullanılmıştır. Silahı kullanan kişiler de Emniyet güçleri tarafından tesbit edilmiş ve gözaltına alınmak üzere olduklarını söyleyebilirim. Hastaneye götürülen bana intikal eden 3 öğrencimiz var. Birinin durumuyla ilgili edindiğim bilgi, halen tedavisinin sürdüğü, diğerlerinin ise tedavisinin tamamlandığı yönünde. Yaralanmalar bıçak ve kesici alet yarasıdır. Endişe verici yaraları yok.”

GÖZALTI SAYISI 34’E ÇIKTI

Öte yandan kavgada yaralandıktan sonra taburcu edilen öğrencilerin de aralarında bulunduğu gözaltına alınan kişilerin sayısının 34’e ulaştığı öğrenildi.
Olaylar nedeniyle terörle mücadele ve çevik kuvvet şube müdürlüklerine bağlı çok sayıda polis ekibi, öğrenci yurdu ve yerleşkede geniş güvenlik önlemlerini sürdürüyor.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 12:41

İLGİLİ HABERLER