Eğitim
  • 11.8.2009 00:00

ÜNİVERSİTELERİ BÖYLE ELE GEÇİRDİLER!..

Ergenekon sanıklarının İstanbul Üniversitesi ve Erzurum Atatürk Üniversitesi'ni nasıl yönetmeye çalıştığı telefon görüşmelerine yansıdı.

Üniversite yönetimlerini ele geçirmek için uygulanan baskı, tehdit ve iftira yöntemleri, 3. Ergenekon İddianamesi'nde deşifre oldu.

Ergenekon sanığı rektörlerin emekli olduktan sonra da ellerini üniversitelerden çekmedikleri ortaya çıktı. Örgütün son olarak İstanbul Üniversitesi'ndeki rektör seçimlerine müdahale ettiği anlaşıldı.

3. iddianamede yer alan telefon kaydında, sanık 19 Mayıs Üniversitesi eski Rektörü Ferit Bernay, Cenk B. isimli şahısla konuyu görüşüyor.

CENK: İYİ DEĞİLİM AĞABEYCİM NE YAPAYIM YANİ, BÜTÜN ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK, BAŞARAMADIK..

FERIT: NE OLDU BUGÜN?

CENK: ALİ AKYÜZ BİRİNCİ OLDU 486 OYLA.

FERİT: HI, BİR ALİ AKYÜZ OLDU, İKİNCİ YUNUS MU OLDU?

Cenk isimli şahıs "elimizden geleni yaptık başaramadık" diyor. Nasıl bir çaba harcandığı ise konuşmanın devamında anlaşılıyor.

CENK: BU DİĞER ADAYLARI TEHDİT ETTİK BİZ, YANİ SİZİN YÜZÜNÜZDEN OY BÖLÜNÜRSE, ŞEY OLURSA, BAK SİZİ REZİL EDERİZ FALAN DİYEREKTEN... YUNUS DIŞINDAKİ ADAYLARA BİZ BASKI KURARAK ÇEKTİRTİRSEK BUNLARI, İKİ KİŞİ KALIRSA SEÇİM YENİLENİR Mİ, YOKSA İKİ KİŞİYLE SEÇİME YÖK GİDER Mİ?

FERIT: O BIRAZ KARIŞIK; ÇÜNKÜ YASA DİYOR Kİ AĞABEY, ÜÇ KİŞİ ŞEYE SUNULMAK DURUMUNDA, ŞEY 6 KİŞİ, ŞEY SUNULMAK ZORUNDA...

Ancak bütün bu plan ve çabalar sonuçsuz kaldı ve İstanbul Üniversitesi'nde Prof. Dr. Yunus Söylet kazandı.

Atatürk Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz ile Ergenekon sanığı YÖK eski Başkanı Kemal Gürüz arasında geçen telefon görüşmesi de yine Üniversitelerdeki kadrolaşmayla ilgili.

KEMAL GÜRÜZ: NASIL YOBAZLIK DİZ BOYU DEMİ ERZURUM'DA

YAŞAR SÜTBEYAZ: ELBETTE ELBETTE AMA BİZ GEMİYİ TERK ETMİYORUZ EVET

Rektörlere uyguladığı baskı ve küfür dolu telefon konuşmaları iddianamede yer alan Gürüz, " yobaz" diye bahsettiklerini temizleyeceklerini söylüyor.

KEMAL GÜRÜZ: YAŞAR BUNLARI TEMİZLEYECEĞİZ HİÇ MERAK ETME SIKI DUR SEN ORDA. ŞAKA ETMİYORUM ŞEYİNİ KORU BAK SANA SÖZ VERİYORUM

YAŞAR SÜTBEYAZ: İNŞALLAH SAYIN BAŞKANIM

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:49

İLGİLİ HABERLER