Dünya
  • 30.10.2008 15:25

ÜNİVERSİTEYE BOMBALI SALDIRI

İspanya İçişleri Bakanı Alfredo Perez Rubalcaba, ülkenin kuzeyindeki özel Navarra Üniversitesi'nin kampüsünde düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili olarak "Çok büyük bir trajedi yaşanabilirdi" dedi.

Rubalcaba, üniversite kampüsünün bir otoparkında bomba yüklü aracın infilak ettiğini, saldırıda 17 kişinin hafif yaralandığını açıkladı.

ETA'nın saldırıdan 1 saat önce Bask bölgesindeki Alava otoyol kontrol departmanına telefon ederek, bir üniversite kampüsünde bomba yüklü bir aracın patlayacağını ihbar ettiğini kaydeden İçişleri Bakanı, ETA adına arayan kişinin, arabanın modeli ve rengini verdiğini, ancak hangi üniversite olduğunu söylemediğini, bu yüzden de aracı bulamayan güvenlik güçlerinin bunun, sahte alarm olduğunu düşündüklerini bildirdi.

Rubalcaba, infilak eden aracın bir gece önceden Bask bölgesindeki Zumaia yerleşim yerinde çalındığının tespit edildiğini söyledi.

İspanya İçişleri Bakanı ayrıca, saldırının sorumlularının yakalanacağını belirterek, "Biz bildiğimiz yolda devam edeceğiz. Sorumluların sonu cezaevi olacak" dedi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:50

İLGİLİ HABERLER