Eğitim
  • 13.10.2008 09:46

ÜNİVERSİTEYE EK YERLEŞTİRME BAŞVURUSUNDA SON GÜN

ANKARA - Üniversitelerdeki boş kontenjanlara yapılacak ek yerleştirme için başvuru süresi bugün mesai saati bitiminde sona erecek.
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), ÖSS merkezi yerleştirme ve kayıtlar sonucunda boş kalan kontenjanlar ile üniversitelere yeni tahsis edilen kontenjanlara, başvurular çerçevesinde ek yerleştirme yapacak.
Adaylar ek yerleştirme için hazırlanan kılavuzu, ÖSYM'nin "www.osym.gov.tr" internet adresinden ya da sınav merkezlerinden edinebilecek. Başvurular da, internet üzerinden ve başvuru merkezleri aracılığıyla yapılabilecek.
Ek yerleştirmeden yararlanabilmek için 2008 ÖSS'ye başvurmuş olmak ön koşul. Açıköğretim Fakültesinin kontenjansız programı dışında, ek kontenjanlardan yararlanabilmek için merkezi yerleştirmede herhangi bir yükseköğretim programını kazanmamış olmak gerekiyor.
2008'de özel yetenek sınavı ile bir yüksekö?retim programına yerleştirilmiş adaylar da ek yerleştirmeye başvurabilecek. 2008-ÖSS'ye girmeyerek sadece sınavsız geçiş için başvuran, 2008-ÖSYS'de sınava girmek için başvurduğu halde sınava girmeyen veya 2008-ÖSYS'de sınava girerek 145'in altında ÖSS puanı alan meslek lisesi mezunları sadece Tablo-3A'dan kendi alanlarındaki yükseköğretim programlarını tercih edebilecek.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:27

İLGİLİ HABERLER