Eğitim
  • 28.9.2011 09:30

ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEMEYENLERE BÜYÜK MÜJDE!

Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi, üniversitelere açık kalan 100 bin kontenjan için ek yerleştirme yapılacağını açıkladı. Başvurular 3-6 Ekim arasında yapılacak

Üniversite kayıtlarının ardından boş kalan 100 bin kontenjan için ÖSYM ek yerleştirme yapacağını açıkladı. Yaklaşık 100 bin üniversite adayı ek yerleştirme ile yeni bir şans arayacak. Adaylar, 2011- ÖSYS ek yerleştirme tercihlerini, 3-6 Ekim arasında başvuru merkezleri aracılığıyla veya internet üzerinden bireysel olarak yapacaklar. Yetkililer başvuru süresinin kesinlikle uzatılmayacağı kaydedildi. Adaylar, tercihlerini başvuru merkezi aracılığıyla yaptıklarında 3 TL tutarındaki hizmet ücreti dışında başka bir ücret ödemeyecekler. 2011-ÖSYS Ek Yerleştirme Kılavuzu, 29 Eylül 2011'de ÖSYM'nin http:// www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacak. Tercih işlemlerinin başlayacağı 3 Ekim 2011'e kadar zorunlu hallerde kılavuzda değişiklik yapılabileceği yetkililerce dile getirildi.

PUAN TÜRÜNE DİKKAT
Ek yerleştirme, kazandığı halde kaydını yaptırmayan öğrencilerle yeni açılan fakültelerin sağladığı kontenjanlardan oluşuyor. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Okan Üniversitesi Sınav Koordinatörü Oktay Aydın, adaylara şu bilgileri verdi: "Ek yerleştirme, yaklaşık 100 bin gence daha üniversiteli olma şansı tanıyor. Ek yerleştirme, merkezi yerleştirmeye başvuran fakat yerleştirilemeyen, açık öğretimin kontenjansız bölümlerine yerleştirilmiş, sınavsız geçişle herhangi bir ön lisans programına yerleştirilmiş, özel yetenek sınavıyla bir programa yerleştirilmiş öğrencileri kapsıyor." Aydın sözlerini şöyle sürdürdü: "Ön lisans programları (2 yıllık bölümler), tüm okul türleri ve alanlardaki öğrenciler tarafından tercih edilebilir. Bu bölümleri tercih ederken adaylar, programın hangi puan türüyle öğrenci kabul ettiğine dikkat etmeliler."

EN ÇOK SORULAN SORULAR
Ek yerleştirme ile ilgili en çok sorulan soruları ise Aydın şu şekilde cevapladı:
1. 2011-ÖSYS Ek Yerleştirme fırsatından kimler yararlanabiliyor?
2011-ÖSYS Ek Yerleştirmeden, 2011-ÖSYS'de, Açıköğretim Fakültesi (AÖF) kontenjansız lisans/önlisans programları ve özel yetenek programları dışında hiçbir lisans/önlisans programına yerleşmemiş olan adaylar yararlanabilecek.
2. 2011-ÖSYS Ek Yerleştirmede hangi programlara öğrenci alınıyor?
2011-ÖSYS Ek Yerleştirmede, 2011-ÖSYS İlk Yerleştirmede kontenjanı dolmaması nedeniyle, ya da yerleştiği halde kayıt yaptırmayan adaylar nedeniyle açık oluşan programlarla birlikte bir de yeni açılan programlara öğrenci alınıyor.
3. 2011-ÖSYS Ek Yerleştirme fırsatından ilk yerleştirmede bir yere yerleşen adaylar da yararlanabiliyor mu? Ek Yerleştirmede, Açıköğretim Fakültesi (AÖF) kontenjansız lisans/önlisans programları ve özel yetenek programları dışında herhangi bir lisans/önlisans programına yerleşmiş olan ve yerleştiği yerden memnun olmayan adaylardan ister kayıt yaptırmış olsun isterse kayıt yaptırmamış olsun, hiçbir aday yararlanamayacak.
4. 2011-ÖSYS EK Yerleştirmede hangi üniversitede hangi programlara kaç öğrenci alınıyor? 2011-ÖSYS Ek Yerleştirmede hangi üniversitede hangi programlara kaç öğrenci alınacağı 29 Eylül 2011'de www.osym.gov.tr adresinde yayımlanacak olan 2011-ÖSYS Ek Yerleştirme Kılavuzu'nda yer alacak.
5. 2011-ÖSYS EK Yerleştirmede programların minimum puanları nasıl oluşuyor? Bir programa ilk yerleştirmede kontenjanı kadar aday yerleştirilmiş ve açık, kayıt yaptırmayan adaylar nedeniyle oluşmuşsa, bu program için minimum puan oluşmuş demektir.

 

YAŞAR ÖZAY / SABAH

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 13:40

İLGİLİ HABERLER