Gündem
  • 31.10.2018 10:00

Ünlü anketçiden şok sözler!.. AK Parti'nin oy oranı beni şoke etti

ORC Araştırma Şirketi sahibi Mehmet Murat Pösteki, elindeki son yerel seçim anketi sonuçlarını paylaştı. Pösteki, AK Parti ve MHP'nin yerel seçimlere ayrı olarak girecek olmalarını değerlendirdi.

 Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Pösteki, ittifaksız yerel seçimde AK Parti'nin oylarını kaybetmeyeceğini aksine artıracağını söyleyenleri eleştirdi ve "Analizleri ve araştırma sonuçlarını gördükçe hayretler içerisinde kaldım" ifadelerini kullandı.

 Pösteki ayrıca, bazı illerdeki olası sonuçları elindeki son anketin verilerine göre değerlendirdi.

RİSKLİ BÖLGELERİ AÇIKLADI

Yerel seçimlerle ilgili olarak ORC Araştırma Şirketi sahibi Mehmet Murat Pösteki'den de bir açıklama geldi. İttifaksız yerel seçimin AK Parti'ye yarayacağı, MHP'ye yaramayacağı şeklindeki ifadeleri hayretler içerisinde takip ettiğini dile getiren Pösteki, elindeki sonuçlara göre MHP'nin kazanmasının olası olduğu iller ve AK Parti için risk taşıyan illeri değerlendirdi.

Pösteki, paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı:

"Son 1 haftadır, AK Parti ve MHP'nin yerel seçimlere ittifaksız şekilde girecek olmalarıyla alakalı yapılan yorumları, analizleri ve araştırma sonuçlarını gördükçe hayretler içerisinde kaldım."

​"Neymiş efendim, ittifaksiz yerel seçime girilmesi AK Parti'ye zarar vermiyormuş aksine daha faydalıymış vs…"

"Ayrıca diyorlar ki, MHP mevcut belediyelerini kaybediyor. Elimdeki araştırma sonuçlarına göre MHP, Bartın, Karabük, Isparta ve Osmaniye'yi %50'nin üzerinde bir oyla, Adana ve Mersin'i ise hatırı sayılır bir oyla yeniden kazanıyor. MHP açısından riskli olan tek yer Manisa…"

"Bunun ötesinde MHP; Tokat, Çankırı, Afyon, Kütahya, Düzce, Kırıkkale, Niğde, Kastamonu, Aksaray, Uşak ve Zonguldak gibi illerde potensiyel adaylarıyla şu an 1. durumda."

​"Velhasıl, MHP ile ittifak yapmadan yerel seçime girmesi AK Parti'ye fayda mayda sağlamıyor, her şey bir kenara İstanbul ve Ankara çok önemli çok."

 

 

 

 

 

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 31.10.2018 08:44

İLGİLİ HABERLER