Spor
  • 21.5.2020 19:19

Ünlü futbolcu 700 yıl aradan sonra İspanya'ya cami yapıyor

Ünlü Futbolcu İspanya’nın Sevilla’ya cami yapımı için 1 milyon dolar topladı

Kanoute, Seville'nin 700 yıl aradan sonra ilk camisini inşa etmek için 1 milyon dolar topladı.
Sevilla’nın eski futbolcu Fred Kanoute, şehirde yaşayan  Müslümanları için bir cami yapmak için yardım topluyordu.
En son 700 yıl önce Sevilla’da cami bulunuyordu. O tarihte yıkılıp yok olan camiden sonra Sevilla’da bir daha Müslümanlar için ibadet yeri yapılmamıştı.
Fred Kanoute, Yıkılan o caminin ilk amacına uygun ve benzer olarak yeni caminin planlandığını açıkladı. Cami ile birlikte külliyede yapacağını duyurdu.
Ünlü futbolcu cami yapımı için internet üzerinden kısa zaman içerisinde 
cami ve kültür merkezini inşa etmek için çevrimiçi kitle fonlaması ile 1 milyon dolar topladı.

MESCİT SATIN ALIP GEÇİCİ CAMİ OLARAK KULLANDI

Kanoute, futbolculuk döneminde Sevilla'da oynarken cami bulamadığını söyleyerek bu kampanyayı başlatmıştı. Kanoute, cami bulamadığı yıllarda bir mescit satın almış ve burayı geçici cami olarak kullanmıştı.

2005-2012 yıllarında Sevilla'da oynayan ve şehirde yaşayan Kanoute, şu anda 41 yaşında. Kariyeri boyunca Lyon, West Ham United, Tottenham Hotspurs, Sevilla ve Beijing Gouan gibi takımlarda oynayan oyuncu 2013 yılının sonunda emekli oldu.

Daha önce Sevilla için oynayan, Malili kökenli Fransız doğumlu bir Müslüman olan Kanoute,  kampanyaya bir yıl küresel bazda başladı.
Kanoute Salı günü yaptığı açıklamada, "Teşekkürler ve kampanyaya katılan herkese Allah sizden razı olsun" dedi.
Sevilla Üniversitesi'nde Arap ve İslami Etütler bölümü üyesi Olga Torres, El Cezire'ye "neredeyse 800 yılda" şehirde özel amaçlı bir cami bulunmadığını doğruladı.
Kanoute Sevilla Camii Vakfı (SMF) Projenin tahmini maliyeti 12 milyon avro (13.1 milyon $) civarında olacağını hesapladı.İspanyol Müslümanlar ve Cezayir, Fas, Senegal ve Malili kökenli insanlar da dahil olduğu ekip bu caminin yapımı için yoğun bir çaba gösteriyor.
İspanya’da halen 2 milyon Müslüman bulunuyor. Bunun 30 bini halen Seville’de yaşıyor.

Güncellenme Tarihi : 21.5.2020 20:59

İLGİLİ HABERLER