Spor
  • 19.4.2021 10:50

Ünlü futbolcu Avrupa Süper Ligi için çok ağır konuştu

Avrupa Süper Ligi'nin kurucu kulüpleri arasında bulunan Manchester United'ın efsane savunmacılarından Gary Neville, futbol tarihinde görülmemiş bir krizi tetikleyen bu yeni turnuvanın hayata geçirilmesine dair sert açıklamalarda bulundu. İngiliz futbol adamının yaptığı epik konuşma sürece damga vuracağa benziyor.

 İngiliz futbolunun ve Manchester United tarihinin efsane isimlerinden Gary Neville, Avrupa'nın önde gelen 12 kulübü tarafından UEFA ile yaşanan gelir krizinin ardından kurulan Avrupa Süper Ligi'ni ve kurucu kulüpleri çok sert şekilde eleştirdi.

Başta Manchester United olmak üzere elit kategorideki 6 Premier Lig takımlarının Avrupa Süper Ligi'ne destek vermesini 'iğrenç' bulduğunu açıkça ifade eden İngiliz futbol adamı, bugünlerde yorumculuk koltuğunda oturduğu Sky Sports'ta yaptığı tarihi konuşmayla krizin kahramanlarından biri oldu.

Gary Neville'ın Sky Sports'ta yaptığı epik ve uzun yıllar konuşulacak tarihi konuşma şu şekilde:

"Ben bir Manchester United taraftarıyım ve ömrümüm 40 senesi böyle geçti. Ancak şu an iğreniyorum! Kesinlikle iğreniyorum! En çok da Manchester United ve Liverpool'dan iğreniyorum. Liverpool, 'Asla Yalnız Yürümeyeceksin' diyor, taraftarların kulübüymüş gibi davranıyor. Halkın kulübü öyle mi? Manchester United 100 yıl önce işçiler tarafından kuruldu ancak şimdi herhangi bir rekabete girmeden, asla düşemeyecekleri bir lige zorla dahil oluyorlar. Bu tam anlamıyla rezalet! Dürüst olmak gerekirse, ligin zirvesinde bulunan bu takımlardan sahip oldukları bu gücü almamız gerekiyor. Buna Manchester United da dahil... Bunların tek bir duygusu var, aç gözlülük. Bunlar sahtekar, düzenbaz, üç kağıtçı! Bu kulüplerin sahipleri, Liverpool'un sahibi, Chelsea'nin sahibi, Manchester United'ın City'nin sahipleri, futbol için hiçbir şey yapmamış adamlar. Düzeni ve dengeyi sağlaması adına bağımsız bir sistem kurulması için 12 aydır uğraşıyorum. 100 yılı aşkın tarihi olan bu kulüpleri seven insanlar var ve hepsinin korunması gerekiyor. Ben futboldan çok fayda sağladım. Futbol sayesinde çok para kazandım ve bir futbol kulübüne yatırım yaptım. Futbolda maddi kazanca karşı değilim ancak ilkelerimize ve etik anlayışımıza sahip çıkmalıyız. Mesela Leicester City şampiyon oldu ve Şampiyonlar Ligi'ne katıldı. Manchester United ve Arsenal şu anda Şampiyonlar Ligi'nde bile değiller. An itibariyle yıkılmış durumdalar. Tottenham da buna örnek. Artık yeter! Bu kulüplerin doğuştan gelen hakları mı var? Bu takımları durdurmanın ve bağımsız bir düzenleyici sistemi hayata geçirmenin zamanı geldi. Tüm puanlarını sileceksin, ligin dibine göndereceksin ve maddi gelirlerine el koyacaksın. Bunları fişleyeceksin. Bu bir suç! Bu yaptıkları bu ülkeye ve bu ülkede futbolseverlere karşı işlenmiş bir suçtur. Bu kadar sabit. Puanlarını sil, gelirlerini azalt ve hepsini cezalandır. Kulüp sahiplerine gelince, onların hepsi tüccar. Asla yüksek sesle konuşmazlar. Muhtemelen birkaç hafta sessiz kalacaklar ve sonra çıkıp yaşananlarla alakaları olmadığını söyleyecekler. Manchester United'dan büyük bir kulüp gibi bahsediyoruz ancak 8-10 yıldır ufak bir kulüp gibi yönetiliyor. Keza Arsenal da böyle... Ancak ligdeki bazı takımlar, bunların aksine büyük kulüp gibi davranıyor. Büyük kulüp olmak, doğru zamanda doğru duruşu sergilemektir. Manchester United ve Liverpool'dan bu lige karşı çıkmalarını ve 'Burada bir yanlışlık var, futbolu ve Şampiyonlar Ligi'ni daha iyi hale getirmek adına oyunla ilgili bir şeyler geliştirelim' demelerini beklerdim. Futbolda modernleşmeye karşı değilim ancak bu bildiğin gasp! Zamanlaması bile iğrenç! Bu kararı alanlar hangi dünyada yaşıyor? Bu ülkedeki futbolseverlerin, Premier Lig'de 14 takım kalmasının ardından Avrupa Süper Ligi'ni izleyeceklerini nasıl düşünürler? Championship kulüplerin ölmüş, EFL takımların bitmiş, 150 yıldır üzerinde çalıştığın piramid sistemin çökmüş. Neden? Bu 6 kulüp yüzünden. Utanç verici..."

Güncellenme Tarihi : 19.4.2021 10:53

İLGİLİ HABERLER