Gündem
  • 24.1.2014 00:30

Ünlü futbolcu kramponuna Türk bayrağı astı

Mesut Özil'in Alman Milli Takımı'yla çıktığı bir maçta ayakkabısında resmettiği Türk bayrağı sosyal medyada günün tartışması olurken, konuyu sizler için spor yazarlarına sorduk.

Mesut Özil'in Alman Milli Takımı'yla çıktığı bir maçta ayakkabısında resmettiği Türk bayrağı sosyal medyada günün konusu olurken, çok tartışılan bu görüntüyü sizler için spor yazarlarına sorduk.

Bir futbolcunun ayağının en değerli yeri olduğu ve Mesut'un Türk bayrağını ayakkabısında taşımasının güzel bir jest olduğu fikri ön plana çıkarken, özellikle sosyal medyada Türk bayrağının nedeni ne olursa olsun ayakkabıda taşınmasının doğru olmadığı fikri de oldukça yaygındı.

Attila Gökçe: Mesut'un bu ülkeyi sevdiğine inanıyorum ve bu davranışının kötü niyetli olmadığını düşünüyorum. Bilindiği gibi sponsorlar futbolcuların giydiği hemen her şeye karışır durumda günümüz futbolunda.Tüm bu sponsor baskısına rağmen Türk bayrağını hemde ekmek parasını kazandığı ayağında taşıması son derece güzel bir jest.

Mehmet Demirkol: Öncelikle bu görüntüyü görmediğimi söylemem gerek ama doğruysa bir Türk olarak hoşuma gider. Yine de aslında milli takım konusunda biraz tutucuyum sanırım, bir futbolcunun milli takım tercihi sonrası her şeyiyle o milli takıma ait olması gerektiğine inanıyorum. Aynı davranışı Mehmet Aurellio yapsa ve ayakkabısında Brezilya bayrağı taşısa hoşumuza gider miydi mesela?

Alp Ulugay: Ayağı bir futbolcunun en değerli şeyi. Mesut'un ayağında Türk bayrağı taşıması gayet şık bir davranış. Bu davranışı bir tenisçi veya basketbolcu yapmış olsa belki farklı yorumlanabilirdi ancak hayatını ayağıyla kazanan birinin bu davranışı kötüye yormamak gerekir. Futbolcuların ayakkabılarındaki o alanlar günümüz futbolunda büyük paralarla pazarlanan çok değerli alanlar ve Mesut da bu anlaşmalardan en çok kazanan sporculardan biri. Köklerini unutmayan, her fırsatta Türkiye'ye gelen birinden bahsediyoruz. Ben son derece iyi niyetli bir davranış olduğuna inanıyorum.

Eurosport Türkiye

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:15

İLGİLİ HABERLER