Spor
  • 29.5.2006 17:51

ÜNLÜ FUTBOLCU SERGEN'İN FUHUŞ İFADESİ

CENGİZ İNOĞLU
İSTANBUL - Futbolcu Sergen Yalçın, Barbi davası kapsamında tanık olarak ifade verdi. Sergen Yalçın'ın mahkemeye verdiği dilekçesinde, "Anderlecht ve Kayseri Erciyesspor takımlarıyla anlaşmak üzere olduğumdan duruşma günü İstanbul'da olamayacağım. Bu nedenle ifademin celse dışı alınmasını istiyorum" dedi.
Barbi davasında adı tanık olarak geçen futbolcu Sergen Yalçın, bugün İstanbul Adliye'sine gelerek celse arası ifade verdi. Yalçın 11. Asliye Ceza Mahkemesi'ne verdiği dilekçesinde, "7 Haziran 2006 günü duruşmada tanık olarak çağrıldığımı emniyet görevlilerinden öğrendim. Belçika'nın Anderlecht ve Kayseri Erciyesspor takımlarıyla anlaşmak üzere olduğumdan, duruşma günü İstanbul'da olamayacağım. Bu nedenle ifademin celse dışı alınmasını talep ediyorum" dedi. Talebi yerinde gören mahkeme heyeti, Yalçın'ın ifadesini aldı.
Yalçın, ifadesinde, "Ben Dinçer ile Suat'ı sanatçı menajeri olarak tanırım. Telefon görüşmelerim oldu. Ancak bu fuhuş amaçlı değildir. Kaldı ki benim ismimi vererek bu şahısları aramış olabilirler. Telefon numarası benimdir. Ancak bu hattım genellikle menajerimde bulunur. Dolayısıyla benim dışımda başkaları da konuşmuş olabilir. Hatta bir keresinde kız arkadaşımı bu numaradan ben Sergen'im diye aramışlar. Kız arkadaşım da bana sordu. Dolayısıyla ismim kullanılmıştır" diye konuştu.
Öte yandan, aynı davada tanık olarak çağırılan futbolcu Necati Ateş'in de bir dilekçe göndererek duruşmada hazır bulunamayacağını söylediği öğrenildi. Ateş'in dilekçesinde bu tarihte futbol sezonunun kapanması ve milli kamp programının başlaması nedeniyle İstanbul'da bulunamayacağı yer aldı.
Ayrıca normal bir günde ifade vermesi halinde evli olması nedeniyle aile ilişkilerinin zedeleneceğini ifade eden Necati Ateş, ifadesinin günsüz alınmasını talep etti.
Adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Sergen Yalçın, "Adliyeye savcı arkadaşımı ziyarete geldim. Başka bir amaçla gelmedim" şeklinde konuştu.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:07

İLGİLİ HABERLER